Pembaca Blog Ini...

Wednesday, June 3, 2009

Bagailah mana hendak berhias, cerminku retaaaakk ....

Kami hendak pergi ke rumah abah semalam.
Agak-agak dalam pukul 6 petang la.
Sebab nak tengok-tengok persiapan
majlis pertunangan adik ipar saya
yang akan diadakan hari Jumaat nanti.

Masa tu, saya yang drive dan suami saya pergi buang sampah.
Kemudian saya terperasan macam ada sesuatu yang pelik saja
dengan cermin kereta saya ni.
Saya ingatkan ada ranting kecil-kecil ke jatuh atas cermin depan.

Bila pandang sekali lagi,
haduuuuuhhh.. cerminku retak dong!!

Ha... ini lah.. cermin depan kereta saya sudah retak.
Agak panjang juga garisannya itu!
Macam huruf 'j' je ..
Robek hatiku bila melihat nya tercedera begitu!!

Puas lah kami duk menyiasat.

Budak-budak @ anak jiran main batu kena ke cermin?
Tak mungkin sebab kalau kena batu mesti lain bentuk crack nya..
Kata suami saya laaa..

Mungkin dalam perjalanan kami pulang ke Setiu ini, terkena apa-apa.
Suami saya pulak, boleh dia tak perasan masa pagi tu dia pergi beli lauk kat pasar.
Selalunya dia yang terlebih peka tentang keadaan kereta-kereta.
Pantang nampak calar sikit je, sibuk duk tuduh jeling-jeling saya.

Oh..
Siapa tahu?
Ada warranty lagi tak kalau nak ganti cermin kereta ni secara free?
asyik nak free aje


Adik ipar saya kata,
kalau mileage tak lebih dari 50,000km, masih boleh dapat gantian percuma.
Betul kah?

Risau pula takut tiba-tiba retak seribu masa tengah drive ke kan.
Tapi, suami saya kata kalau kek double layer tak akan pecah berderai.
Lagipun, hari tu saya dah pasang safety tinted.

~Harap-harap tak ada apa-apa laa...

5 comments:

zh-ena said...

klu ader amik insurans utk cermin blh la claim..btl tu klu glass tu double layer mmg tak risau sgt la klu pecah sbb takkan berderai..

dh sihat skit ker..

norainiammran said...

ena.. sihat dah sikit.. tapi masih lagi selsema dan batuk kokol tu. bila malam je start laa batuk!!

oo.. rasanya ada kot amik insurans untuk cermin. nanti ain tanya hubby ain. harap-harap ada laaaa..

~Eila @ Along~ said...

ain, cam kak eila dulu..bukan bentuk J dahh..sampai kuar W dah yang oi...kadang2 kena batu kecik pun terpelanting kena cermin..kalo kena pusat cermin tu..leh retak juga....
kalo ade insurans tuk cermin tu..claim je...kalo tak..p gam je balik...tak nampak calar tu..cuma nampak dot kecik jeeee

norainiammran said...

Kak Eila.. wah.. dah jadi W ek? sadis nye! ooo macam tu ye.. ada centre of the mirror ek..

Ahahaha.. boleh ke nak p gam balik Kak Eila? ahahah

honeylanz said...

kalu double layer n safe tint x kan berderai.. kete has pernah pecah cermin depan ms atas highway ke seremban. huhuhu..x tau apa punca nye gak...