Pembaca Blog Ini...

Friday, July 3, 2009

Jalan TAR

Saya habis kerja di UPM tengahari.
Lepas Jumaat, suami ajak jenjalan kat Jalan TAR.
Entah lah, kenapa nak pergi Jalan TAR, saya pun tak tahu.
Mungkin sebab dia tahu saya dah habis ganti puasa kot.

Pergi Jakel. Jalan-jalan sikit.
Konon-konon nak cari kain ela..
Tapi, lepas tu keluar sambil buat muka sebal
sebab tak jumpa kain yang berkenan!!

Lepas tu, jalan pergi meneman minah ni beli shawl.
Borong habis shawl nya..
Kalau diikutkan hatinya, mesti dia dah beli semua shawl di Jalan TAR tu..
Tetiba jadi penggila shawl.
Macam-macam laaa...
Kemudian, ke Sogo.Tengok!! Bagus rakyat Malaysia ni.
Walaupun ekonomi dilaporkan
tidak berapa baik sekarang, shopping tetap shopping!!

Penat jalan, beli Tako ni..
Sedap!! Rasa nak beli lagi.
Tapi, saya macam lapar nasi jek.. ahahahh
Letih ooooo..
Saya tak da mood laaa nak shopping!
Serius..

Suami saya bagi kad bank.
"Nah, kuarkan lah berapa yang nak pun. Abang tak kesah.."

Minah ni macam
"Huyooooooooo...!!! Best ... Best..."

Saya ambil sejumlah wang.
Tapi, akhirnya...
Saya masuk semula dalam bank.
Saya guna tak sampai RM100.
Itu pun saya belikan minah ni shawl..

Berhemah tak saya?? heheheh

Mood shopping saya sejak dua menjak ni macam dah tak da...!!
Saya tengok je benda yang selama ini amatlah saya dambakan.
Betul-betul dah berubah saya sekarang ni.
Dah tak normal ke hape ni?
Suami saya kata, "Alhamdulillah..."Saya senyum gembira walaupun tak beli apa-apa.
Selama ni kalau tak dapat beli apa-apa,
muka macam cekodok pisang terlebih air..

Suami saya senyum lega, sebab poketnya yang hampir rabak
tetiba je ditampal kembali.
Dia macam tak percaya!
Percayalah, sayang.. kerana ianya benar!!!!


3 comments:

honeylanz said...

tul la tuh. nk shopping pun ikut mood gak sebenarnye...hehehe..bln ni has pun x de mood gak nk shopping..huhuhu..wiken ni duk rumah je..

~ain said...

yelaaa.. kalau tak de moood, bagi laaa beribu2 pun.. memang tak de apa yang dibeli..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

tgk makanan yg tak tahan tu

hahhahahha