Pembaca Blog Ini...

Tuesday, October 13, 2009

Nak kapochi sikit

AMARAN:
Ini bukan blog POTONG SPRING yang dah berkurun tak update tu tau!!!

Eheheh..

Tiba-tiba Cik nak jugak ngaku diri sebagai cik Puan Noraini
nak jadi kaki sibuk hal jiran.

Hehehe..

Jiran saya kaaaaann, dah beli sebuah VIVA baru..


Tadi, saya keluar pi beli roti, susu dan sardin
(saya suka makan sambal sardin dengan nasi panas-panas.. uiii gile punye meletop dia punya sedap..)

saya nampak VIVA baru dia warna hitam.
Sama je macam model VIVA saya.. hahahah

Siap ditutup dengan penutup plastik lagiiiiiiii..
Al-maklumlah.. kereta baru kan kan kan...
Bagus laaa.. pandai jaga kereta.
Tapi saya laaaa, tak kuasek nak selimutkan kereta,
bila nak guna kena buka pepagi kan.. heheheh

Cik abang kata kalau tutup kereta pakai plastik macam tu
lama kelamaan warna plastik tu akan lekat pada body kereta..

Oh.. sayangnya kereta berbelak-belak...

Lebih baik warna kereta pudar sikit asalkan jangan berbelak-belak.
Kalau pudar, boleh pi polish ke kan..
Kalau belak-belak tak leh nak polish polish dah..

Lagipun, saya malas (sebenarnya) nak
buka tutup buka tutup plastik duk selimutkan kereta...

Maafkan saya wahai kereta kalau anda sejuk di luar sana..

Hehehe (tak de motif)

~tetiba pula macam minat kat VIVA SE Tangerine Orange..
Ala-ala Myvi SE warna oren tu laaa..
Tapi takkan nak beli lagi sebijik VIVA kan kan kan?
(saya memang suka kereta2 tin biskut... sebab saya sedar diri.. hahahah)

5 comments:

zh-ena said...

keta tengah baru tu yang masih bersemangat nak tutup lg tu..tgk la bila dah lama skit confirm terbiar kena embun punya la

pengalaman nie eheh

~ain said...

hahaha.. ena pengalaman ye? hubby pun kata, dia nak tengok laaa berapa lama boleh tahan kereta tu duk bawah 'selimut'..

honeylanz said...

suka viva biru!

Diyana said...

ayat u ni mcm jiran u tu tiru u lah ek?mcm tu ek?hmmm biar kalau dia beli tak yah sibok hal org hahaha

~ain said...

diyana.. idak laa begitu.. suka hati dia laa nak beli kete apa pun.. dan suka hati saya laaa nak sibuk hal orang pun.. hahahah