Pembaca Blog Ini...

Thursday, February 18, 2010

Daya Tumpuan dan Sabun Aqura

Sekarang ini, seperti yang diketahui...
saya sedang giat menyiapkan manuskrip.

Apa daaaaa tak siap-siap manuskripnya!

Saya ni kurang tumpuan laaaa..
Macam-macam duk fikir dalam kepala otak ni.
Masalah kerja...

Masalah student punya project paper...
Susah hati betullah..
Tengok je muka dorang, susah hati terus..
Susah hati je terus teringat muka dorang..
Alaaaahaii haii haiii..

Masalah rumah bersepah tak berkemas (masalah kah?)...
Masalah cermin kereta pecah (ahhahah.. saja je nak memperbanyakkan masalah)..
Masalah laptop ada satu, lepas tu cik abang duk sibuk je berebut-rebut nak guna laptop... Masalah meja kat opis sangat berselerak sampai nak cari apa-apa pun kena duk selak satu-satu...

Masalah yang dah settle hanyalah pc kat opis dah siap dibaiki.
Terima kasih kepada Unit ICT yang sejak akhir-akhir ini sangat produktif.
Tapi, ada masalah lain pulak dah..
Habis note, tutorial dan soalan exam dalam tu hilang.
Lupa nak pesan dengan ICT suh buat backup..
Tapi, sepatutnya saya lah kena ambil inisiatif membuat backup untuk setiap dokumen yang saya dah buat kan?
Aduiiii laaaa... cuai!
Akhirnya, kena buat semula note yang dah buat masa cuti sem baru ini..
Arghhhhhhhhhhh... tekanan!

(berhenti jap ek, nak buat backup untuk manuskrip Maria Al-Qibthiyah. kalau tak kang jadi apa-apa, mahunya terjun tangga rumah ni kang)


Haaaaa... dah siap buat backup dah..

Saya tahu, setiap pekerjaan pun memang kena ada tumpuan.
Mana-mana kerja pun memang ada tekanan...............

Oklah.. bercakap pasal tumpuan tadi kan..
Ada somebody datang kat saya beritahu pasal Sabun Aqura


Sabun yang dikatakan mampu menghilangkan mengantuk.
Haaaa... Macam menarik kan?



Apa sesiapa tahu atau pernah mencuba Sabun Aqura ini?



Kongsilah dengan saya...........

Lepas ni bolehlah menulis dengan konsentrasi yang tinggi menggunung!

Tapi, kan pakai sabun apa-apapun ok jugak kan..
Kita tenyeh je kat bijik mata, lepas tu pedih... Haaaa baru tak mengantuk!
Takpun, pakai cili boh ke cili api belakang rumah, tenyeh kat mata..
Hahahhahaha.. cuba laaa buat, baru kita tahu berkesan tak berkesan..

5 comments:

Zura said...

hilangkan ngantuk...ade jgak sabun tue...

ise said...

sabun di bilik mandi,sabun di bilik mandi la la la

~ain said...

zura.. betul ke menghilangkan mengantuk?

~ain said...

abang.. ye laaaa di bilik mandi laaa.. takkan di bilik tidur pula dah...

Tihara said...

macam menarik sabun ni..wangi tak..herbal ke?