Pembaca Blog Ini...

Thursday, June 3, 2010

Tuai padi antara nampak, Esok jangan layu-layuan, Intai kami antara nampak, Esok jangan rindu-rinduan.

Haaa.. sikit punya panjang tajuk kali ini ye?
Hmmm.. takpelaaa sekali sekala.


Ok.. pantun itu ditujukan untuk En. Bos
yang kami raikan dalam sebuah Majlis Makan Malam.
Mengapa?
Hmmmm... teruskan membaca!


Senyum je walaupun mood nak makan
macam suam-suam kuku je.


Macam-macam makanan ada.
Nasi ape ek.. Beriani kot.
Bubur pun ada.
Pasta dan pizza pun ada.
Kuih muih melayu pun ada.
Steam boat pun ada.
Salad, sandwich...
Eh, sangat banyak!


Tapi, saya cuma ambil buah....


Dan ini.......
Sosej, murtabak, tuna rolls dan kuih seri muka.
Eh, bukan diet.
Tapi saya udah kenyang.
Sebelum datang tu, saya dah belasah roti cicah kuah kari kat rumah.
Mula-mula nak alas perut je, sekali hambik!
Banyak betul aku melantak roti tu.


Ini pulak pinggan cik abang.
Penuh segala macam jenis makanan.
Pastu amik bubur, amik kek..
Hahha..
Tapi, saya tengok dia tak makan mana sangat.
Sebab dia tak amik pasta, tak amik steamboat dll.
Biasanya kalau kata buffet gini, dia memang tak kasi chance.
Semua dia belasah kot!
Memang tak rugi bawa dia..
Mungkin kenyang gak kot melantak roti kat rumah.


Kami pasti akan merindui bos!
Semoga semua impian bos tercapai..
Amin....

=)

6 comments:

honeylanz said...

lagu apa yg ain nk reques x jd tu??

Zura said...

bace tajuk je rase nk menyanyi..nasib baik bleh control...klau x nk menari sekali...hahahaha...

Tihara said...

permai inn kat area mana d tganu tu?

~ain said...

has.. lagu dealova! hahaha poyo tak?

~ain said...

zura.. menari? sungguh berkesan tajuk entri ku hari ini.. aduii.. zura! ain belum tunaikan janji.. lupa lupa lupa..

~ain said...

kak tihara.. permai inn kat area pantai batu buruk, dekat kediaman rasmi menteri besar tganu..