Pembaca Blog Ini...

Thursday, October 6, 2011

Tempahan Hotel Awal

agoda.com ni kan website untuk booking hotel.
Saya belajar dari ayah sayalah mendalah ni.
Yelah, kalau nak pi mana-mana kan takut hotel penuh.
Kita book laaa awal-awal kat website.
Satu cara lagi, call je hotel then booking la.
Ah.... cara tu tak best! (tetiba)


Selama ini, memang ayah saya punya kerja laa book book hotel ni
kalau nak pi bercuti ke mana-mana.
Tapi, sekarang dah kawin...
Kena pandai berdikarilah kan? =D
Cik abang pulak, dia memang tak biasa menda-menda gini.
So, saya lah kena buat.


Taip je mana tempat yang korang nak?
Bila masa check in dan check out?
Berapa orang?
Pastikan harga tu korang dah pilih yang MYR punya.
Kalau tidak, dia akan keluar harga USD lah kot.


Lepas tu, dia akan email kan voucher.
Korang print dan bawa je voucher tu kat kaunter hotel plus ic korang la..


Seantero dunia boleh guna kot kalau tak salah.
Saya pernah guna banyak kali jugaklah.


Ada review dari orang yang pernah menginap kat hotel-hotel tu.
So, boleh lah bayangkan sikit-sikit keadaan hotel tersebut.
Korang pun pandai-pandailah menggunakan daya menilai dengan maksima.
Kang ada kena tidur hotel macam rumah hantu kang.
huahuahuauaa


Kita memang akan dapat harga yang lebih murah dari rate sebenar.
Berbaloi-baloi...
Tapi, kena bayar guna kad kredit dulu lah.
Macam booking tiket flight tu laaa..
Kalau takde kad kredit, boleh cuba booking.com kot.
Nanti korang kena bayar kat kaunter hotel la
atau ada juga yang bayar guna internet banking.
Tapi, masih dapat harga murah jugaklah..


Pendek kata, memang mudah dan cepatlah
kalau booking ikut agoda dan booking.com ni.


Korang cuba laaa!

4 comments:

PUANSTOBERI said...

akak salu booking direct online ke hotel. rega lebih kurang agoda juga biasanya.

tp utk this comin holiday akak ujung bln ni - akak booking thru agoda. sbb 'jauh' sket, bila convert duit kita, jadi murah la sket. hihi :D

DaZzlingLilLy said...

bnyk kali gak duk usha agoda,tapi takde kredit kad plak..pasni nak try usha booking lah plak...

zh-ena said...

blh guna cara nie jugak erkk.selalu guna yg cuti-cuti punya website jea

Tihara said...

wa best nye nk holiday ke mana tu :)