Pembaca Blog Ini...

Tuesday, April 28, 2009

Masa berlalu

Masa berlalu
Tanpaku menyedari
Percintaan yang kita bina hampir terlerai

Apa salahku
Kau buat ku begini
Dalam dilema
Di antara jalan derita

Hanya satu pintaku
Moga kau menyesali...
Semua ini.... (hentam je lirik ni!! Tak ingat dah..)
Tiba-tiba teringatkan lagu Nora ni..
Tajuk nya di Persimpangan Dilema.
Lagu tengah top masa saya tengah bercintan monyet dengan boyfriend saya yang bernama Encik FH

Sedang asyik bercinta, duniaku duniamu jua.. eceh...
tiba-tiba kami loss contact tau.. hampir 2 tahun laa..
Masa tu, saya sambung belajar di UiTM..
Di atas sebab-sebab tertentu, saya seolah-oleh kehilangan kekasih masa itu..
cishhhh.. hehehe..
Masa itu, orang nampak saya macam cool saja.
Tapi, dalam hati saya ni....
Allah saja yang tahu.

Masa tu, saya banyak komitmen sangat dengan pelajaran.
Study 24/7
katanya.
Jadi, kehilangan yang berlaku pada saya ketika itu, saya biarkan berlalu begitu saja.
Struggle study saja.

Masa tu saya fikir,

"Lantaklah.. orang taknak dah.
Buat apa nak merayu-rayu.
Tak guna nak menangis laaa.. Buang karan.."
~tapi, dalam hati.. waaaaaaaaaa..waaaaa.... menangis juga tau!!

Saya teruskan hidup.. ecehhhh..

Selepas ditinggalkan kekasih tanpa khabar berita itu, saya terhangit bercintan monyet pula dengan seorang mamat ni namanya Encik FA..

Walaupun begitu, saya memang tidak pernah tukar no handphone dengan harapan Encik FH yang meninggalkan saya itu akan menghubungi saya semula..
kerana naluri saya ketika itu kuat mengatakan begitu.

Tup..tup.. ya betul naluri saya ni!!
Encik FH menghubungi saya semula..

Debar di hati tidak terkata.
Tak tahu apa perasaan saya ketika itu.
Saya gembira.
Saya sedih.
Saya rasa saya menang tanpa bertanding (tah hape hape)..
Walaupun, Encik FH langsung tidak menyebut tentang hubungan yang terputus itu harus disambungkan kembali ke apa ke..
Tapi, saya tetap buat keputusan berani memutus (bukan putus sebenarnya..) menjauhkan diri dari Encik FA.. oh.. terasa saya kejam ketika itu.
Saya seolah-olah mempermainkan hati Encik FA.
Sejujurnya, ketika itu.. saya memang senang bersama dengan Encik FA.
Tapi, ketika itu juga hati saya masih pada Encik FH..
Hanya pada Encik FH.
Keadaan yang memaksa saya membuat keputusan itu.. (ceh salahkan keadaan)

Ada lah berlaku sikit pertelingkahan antara saya dan Encik FA .. Bla..bla..bla..
Biasalah, dia tanya apa salah dia lah.. Kenapa saya buat dia begitu lah..
Oh, saya tiada jawapan yang bernas.
Saya cuma jawab, awak terlalu baik untuk saya. Citsss.. ayat itu tak jujur..

Saya kembali berkawan dengan Encik FH.
Berdating-datingan..
Kemudian, saya dapat tahu Encik FA sebenarnya ada girl lain di fakulti yang sama dan sejak saya belum jumpa Encik FH semula lagi...
Ah.. saya dah tak kesah dah apa pun masa tu.
Sebab Encik FH dah ajak saya bertunang dah pun.. Hahahahah..
Saya menang tanpa bertanding (tah ape-ape)..
Lagipun, saya pun tak jujur jugak dengan Encik FA.. So, seri laaaa kan..

Lepas tu, saya dan Encik FH bertunang.
Abaikan selendang umpama alas meja itu

dan seterusnya berkahwin sehingga kini
dan InsyaAllah sehingga hujung nyawa saya akan pertahankan perkahwinan ini..siap boleh pusing-pusing pokok lagi.. heheh
Abang, I love you..
Walau apa pun, cerita di atas,
abang tetap di hati owang dulu, kini dan selamanya..

Cerita ini sudah lebih 9 tahun berlalu..
Ianya kini hanya sebuah sejarah saja.
Diulangi bukan untuk menyakiti hati sesiapa,
tapi biarlah ianya menjadi pedoman kepada kita di masa akan datang..


Again.. I love u, Encik FH (Fazrul Hisyam) soooooooooooooo much!!!!!

8 comments:

ckdsahra said...

9 tahun still lagi bersama kan..bagus2..

nurulzia said...

dah jodohkan...me and hubby pun mcm tu..kenal dah 10 tahun..pastu masa buat dip,terpisah kejap coz i ego..hukhukhuk..konon xmo ade komitmen..alih2 degree jumpe balik..xsempat abis blaja terus tunang and skang dah nak ade baby..
ain,nanti dah keje kat klcc bole la kite pi lunch sesama..

Anonymous said...

huhuhu
saya rasa sy ader didalam permasalahan tersebut hehhehehhehe
dgr citer en FA nk mendirikan umah tangga
heehhehehe

norainiammran said...

ck.. a'ah.. 9 tahun.. bulan 8 tahun ni genap 10 tahun.. Doakan kebahagiaan kami ini berkekalan..

nurulzia.. kalau dah jodoh tidak ke mana!! jaga baby bebaik tau.. doakan ain juga ye..Nanti kita jumap bila ada rezeki ek!!

Anonymous..
uii.. buh laaa nama.. main anonymous segala!! Saya tahu, anda mungkin mashitah atau mungkin juga yanti atau aishah.. Siapapun anda, sila laa buh nama.
BTW, memang Encik FA nak mendirikan rumahtangga. Dia juga ada menjemput saya.. Tapi, adakah saya mahu memenuhi jemputannya?? hehehe

Nurhayati said...

wah bestnye.. alhamdulillah berakhir dengan kebahgiaan dan kegembiraan.. so sweet =)

abang bucuk said...

jeng jeng jeng En FH sudah datang!!!

~Eila @ Along~ said...

ain..kalo dah jodoh...tinggelam timbul sure jumpa juga..cam eila dan hubby even chatting je...5 thn gak die menunggu..kerap on off tp kawen jugak..hehe

norainiammran said...

nurhayati.. alhamdulillah..

abang bucuk.. apa jeng jeng jeng?

kak eila.. itu lah pasal.. chatting pun leh je.. kalau dah jodoh kan...