Pembaca Blog Ini...

Wednesday, May 27, 2009

Pizza? Tak nak dah..

Kami makan ni semalam.

Tak sedap..
Extra cheese sampai RM4..
Tak kesah lah kan.
Tapi, sekali tarik cheese dia keras2
macam chewing gum yang dah habis manis sepah dibuang.
Lepas tu tak de rasa langsung..
Eeee.. tak sedap.. Tak nak makan pizza lagi..

Udang dia tak rasa udang..
Rasa tepung aje..
Affordable konon!!
Harga sama je lagi mahal ada..

Tipu..
Slogan affordable tu, memang lah mampu..
Tapi tak berbaloi sebab tak sedap.

Apa laaaa..
Entah kenapa laaaa..
sejak dua menjak ni saya payah nak rasa
makanan-makanan sedap..

Ya Allah, jangan lah kau tarik nikmat makanan2 itu dari ku~ tetiba.. heheh

Next time, tak nak makan pizza.
Lebih baik order pasta ke meat ball ke..
Hot platter ke.. Kenyang juga!!!!

7 comments:

zh-ena said...

betul la ena pun dah try
mmg tak sedap
udang tu mcm tak rasa udang
nampak jea ekor udang
tapi bila mkn rasa tepung

pastu mcm keras skit kan
baik amik yg jarga RM7.90 jea
murah pastu lg puas hati

tapi kan klu nak puas hati
baik wat sendirikan
buh la topping byk2
takder saper nak marah pun
lagi puas hati kan

norainiammran said...

ena.. memang kureng laa rasanya.. kami makan pun lambat je.. biasanya kami pelahap semua cepat je habis.. heheh

ye.. betul tu.. buat sendiri lagi bagus. sampai meleleh cheese pun boleh lagi.. ahahah

honeylanz said...

has x berapa gemar gak. kalu 3 bln sekali baru makan pizza boleh telan gak la..

x tau la nk buat sendiri..

Sidratul Muntaha said...

buat jer sendiri lain kali
ayu selalu uat sendir jer klu nk size beso
klu tgh dpt kutu
mmg beli jer
hihihih
tepung n yeast tu murah ler
tpi bile nk beli cheese mahal sikit ler
sbb parmesan tu rega lain,mozarella rega lain...
hmm
kdg2
beli cheese tu aje dh dekat 40 - 50 ringgit klu takde yg kecil
hihihihihih

Mrs LVoe said...

sha pminat super supreme dr dulu.. mmg xkan try perisa baru dia

nasib baik ain blog abt this.. leh ckp gn kawan2 x sedap

norainiammran said...

ayu.. ain ni tak reti sangat pasal keju meju ni.. serius tak pandai.. tgk ayu duk explain itu ini.. huhu.. rasa macam kerdil je diriku ini.. hehe

sha..tak sedap sha.. baik tak yah try.. hehe

nani said...

hi salam,

sy rs terpanggil nak komen coz sy pun minat mkn pizza jugak!
eceli byk kedai2 lain yg jual pizza yg lebih sedap (n harga pun lebih kurang pizza hut aja)

contohnya dominoes & canadian pizza (my peberet!),
sgt sedap n sgt berbaloi membeli. mmg sy dah lama x pegi piza hut sbb kualiti makin tak best ah, rs cam rugi je tau..cuba2 la try kat canadian piza ni, mana tau ain pun minat gak..hehehee sekadar berkongsi pandangan ;)