Pembaca Blog Ini...

Friday, May 22, 2009

Roti Bersama Aiskrim

Untuk pengetahuan, peti ais saya sudah kering kontang tanpa lauk basah.
Sudah agak lama ia kosong..
Tiada ayam..
Tiada ikan..
Tiada udang mahu pun sotong..

sha.. malu nak tunjuk FM ain yang secotet itu.. hahaha

Sebabnya?
Minggu lepas suami saya asyik ada meeting saja.
Bila meeting, dia akan ada makan-makan selepasnya..
Macam-macam dia makan, kelmarin nasi hidang, semalam satay, esok bla bla bla.. Macam-macam. Sampai saya tengok perut dia yang sedia boroi tu, bertambah boroi.. Hahaha..

Jadinya, bila dia balik rumah dia dah beli siap-siap makanan untuk saya.. Meehon Sup laa. Kue Tiaw TomYam laa.. Nasi Air laaa.. Saya pun kenyang juga..

Sebab tu tak masak dah hampir seminggu dah..
Tak berasap dah dapur kat rumah kami. Kalau ada pun sebab nak jerang air buat teh malam-malam.. Suami saya suka minum teh sebelum tidur tau.. Teh nya mesti panas gile.. Kalau tak, dia tak puas hati..

Sekarang ni, masa saya update ni.. Suami saya tak da kat rumah. Dia pergi sembahyang Jumaat kat masjid di kampungnya.

"Abang nak guna kereta saya ye.. Abang malas nak ambil kereta abang kat garaj tu.."

"Ok"

"Petrol ada tak?"

"Ada tiga bar. Kalau nak tambah ok juga.. hehehe" ~saya kerja sangat dekat. RM20 isi minyak untuk seminggu pun sempat lagi..

Sebelum dia pergi tadi, dia ada pesan.. (Suami saya kaya dengan pesanan)
"Yang, kalau lapar makan aiskrim dalam peti tu ye. Makan ngan roti. Nanti abang beli ayam..""Hmm.." rumah sendiri pun nak kena pesan ke?~ dalam hati

Masa kami mula-mula kahwin dulu, saya rasa sangat pelik sebab famili suami saya makan aiskrim dikapit dengan roti Gardenia.. Saya try... Oh.. sedap juga!!!

8 comments:

honeylanz said...

ain, fm kt rmh has ada 3ketul aja. hehehe.. sedap oo mkm aiskrim dgn roti gitu!!

hAnIsAh_aMmRaN said...

along, mane FM yg aku belikn ko tu? yg dari langkawi tu???xnmpk pon kt peti ais ko tu...

norainiammran said...

has.. heheh FM ni kalau kumpul banyak2 kena beli peti ais lain laa.. hahah.. sedap jugak roti ngan aiskrim

icah..ni gambar lama.. masa ni kau tak belikan aku FM langkawi lagi.. Haaa.. lain kali kau bagilah awal2 sket.. hahah

zh-ena said...

hubby ena pun ajar mkn mcm tu..mula2 tgk dia mkn pelik gak skang nie kita plak offer kat dia plak hehehehe

norainiammran said...

ena.. pelik tapi sedap! heheh

norainiammran said...

ena.. pelik tapi sedap! heheh

Mrs LVoe said...

lama2 penuh la fridge tu dear..

ehh roti mkn gn icecream mmg sedap tau.. dulu arwah mak (nenek) slalu buatkn utk kitaorg

norainiammran said...

sha.. memang best kan..
makan sekali pasti nak lagi