Pembaca Blog Ini...

Tuesday, June 16, 2009

Baju raya?

Tengok blog orang lain semua dah duk cari baju raya.
Bagus juga kan cari awal-awal sebab tukang jahit dah ramai tutup tempahan kan...

Saya pula, telah meletakkan syarat kepada diri saya sendiri:

No
baju raya until u finish your puasa ganti!!!

Hua hua hua....

Tukang jahit dah tak mau terima tempahan?
Tak payah risau..
Saya ada tukang jahit yang setia!!! hehehe

~baju raya tidak lah sepenting mana kalau nak dibandingkan dengan puasa yang harus diganti..
Saya saya ada sebulan lebih sikit saja lagi untuk membayar hutang yang belum selesai...
Kalau tak sempat juga, saya pakai je baju raya tahun lepas sebab baju tahun lepas baru pakai 1 kali je tau.. heheheh

Tahun lepas kami raya di Serdang, tahun ni InsyaAllah kami akan beraya di Setiu ini.
Jadi, orang Setiu tak tengok lagi saya pakai baju raya tahun lepas tu.. heheheh

Chaiyok chaiyok pada diri saya sendiri!!

4 comments:

honeylanz said...

has ada lg 3 hari nk kena ganti. tp dah tempah sepasang bj raya.. dah abis ganti nanti..boleh la usha2 lagi bj nye..tp biasa beli ready made aja..cantik2 gak

~ain said...

has.. ready made memang cantik tapi kadang-kadang tak selesa.. almaklumlah... :)

zh-ena said...

ena lg 3 hari tak ganti..mcm liat jea nak ganti..

tapi baju raya dh beli..tailor dh nak ttp tempahan utk raya..awal kan

~ain said...

Ena. Ain ada lagi 7 hari.. Kalau tolak hari ini, dah tinggal 6 hari dah.. hihii