Pembaca Blog Ini...

Wednesday, June 17, 2009

Banyak orang banyak ragam...

Situasi Pertama
Tajuk: BANYAK KOMEN


Ada orang komen saya buat soalan exam.
Saya ada sebab tersendiri
mengapa tidak menyediakan ruang untuk jawab di bawah soalan
mengapa perlu student jawab dalam buku jawapan.
Keluk banyak beb..
Mana muat nak buat kat bawah nun..
Hadoiii laaa...

Saya yang mengajar subjek tu, bukannya dia....
Lagipun, penyelaras peperiksaan dah double checked sebelum saya hantar soalan itu.

Saya bukan tak boleh terima teguran, tapi.. kita kan rakan setugas...
Office pun sebelah menyebelah je.
Kalau malas nak jerit, call je ext saya kan beritahu.
Tak perlu laaaa duk tinggal nota.

Yang dia salah masukkan soalan subjek lain dalam sampul saya tu, apa cerita..?

Oh lupa.. Dia kan superb...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Situasi Kedua
Tajuk: JIRAN BUDIMAN


Ada orang tinggalkan nota di kereta suami saya.
Nota itu berbunyi...

Jangan parking. Ada yang punya!!

Suami saya pun satu hal.
Pergi parking kat kawasan orang lain tu buat apa?
Tapi, setahu kami... cik adik jiran kami tu tak ada kereta..
Motor pun, dia duk bawak masuk dalam rumah je..

Kita berjiran laaa dik..
Tak payah laaaa nak tinggal-tinggal nota.
Kalau ada apa-apa, boleh je panggil ikut tingkap belakang rumah tu.
Sure
kami dengar...

Tah apa-apa....


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Saya sensitif sangat ke apa ni?

6 comments:

honeylanz said...

not a sensitive one but just shout what u feel now ;)

~Eila @ Along~ said...

betulla kata pepatah..rambut sama itam..hati lain2....

zh-ena said...

teruskan usaha..apa yg org lain kata..msk telinga kanan keluar telinga kiri

~ain said...

has.. bengang tau orang duk tinggal2 nota ni...!!

Kak Eila.. yelah kak.. kalau hati tu boleh nampak, mesti macam-macam warna ada kan kan kan.. heheh


Ena.. hmm..

Imran Yusuf said...

Cepat tulis banyak-banyak novel, bila banyak novel duit royalti pun banyak -- jadi boleh cepat beli tanah dan buat rumah sendiri dan boleh sediakan tempat letak kereta yang jauh dari rumah orang -- tiada lagi yang akan tinggal nota..
:)

~ain said...

Imran Yusuf.. InsyaAllah.. sedang buat sinopsis Young Khalid..