Pembaca Blog Ini...

Monday, June 22, 2009

My Car

Malam-malam ni mata sudah mengantuk.
Tapi, sebelum tidur nak buat tag dari sha dulu


1. When do you get your driving licence?

Tahun 2006. Lepas habis belajar..
Alamak!!!! Sha.. nasib baik sha buat tag ni. Ain tengok lesen ain tup tup dah mati.. 9/4/09 ari tu dah mati.. Hahahah.. Esok kena g renew lesen laaa...


2. Your first car is...?

Kancil merah.. Beberapa hari lepas dapat lesen.


3. What type is your car now?
VIVA 1000cc Premium.


4. Do you choose your plate number or was it given?
Suami saya pilih ikut number famili dia. Berminggu jugak kena tunggu nak bawa keluar kereta sebab nak tunggu salesman register kat Terengganu. Saya ambil kereta di KL.

5. What is the color of your car?
Pearl Jade. Mula-mula nak ambil warna hijau tu.. Tapi.. hahahah.. macam lucu laaa pula.

6. Reveal 3 most important things in your car.

- Cermin mata
- Selipar
saya. Saya drive tak boleh pakai high heel. Jadi kena tukar selipar. hehehe
- Kunci rumah

7. Have you ever got yourself into accident?
Masa pakai kancil dulu memang pernah. Saya melanggar orang pernah, orang melanggar saya pun pernah.. Maklumlah baru dapat lesen.. Dengan VIVA ni belum pernah lagi. Harap-harap dapat kekalkan record bersih ni. Kalau tidak, habis laaa dijelingin Cik Abang.. heheh

8. When is the due for your insurance & road tax?
Bulan dua belas.

9. Do you plan to change your car?

Belum lagi. Kalau ada rezeki lebih, nak tukar je kereta Cik Abang saja.. Saya suka VIVA. Sesuai dengan saya.
Jimat Praktikal dan Bergaya.. Eceh.. bergaya kah?
Macam dalam iklan pula!

10 . Let's make your friend do this too. Who would you choose?
Ha... buat saja la kalau nak buat. Saya baik malam-malam ni sebab tu tak nak tag sesiapa!!


2 comments:

Mrs LVoe said...

cepat2 renew license..

ain, ise tu ain ker yg comment dlm blog sha :-)

zh-ena said...

hehehehe ena lg la teruk..ena pun baru jea hidupkan lesen..mmg tak perasan