Pembaca Blog Ini...

Thursday, July 16, 2009

My workstation


Saya sedang sangat mengantuk di opis.
tetiba saya ter snap gambar ini.
Ini adalah keratan rentas gambar sebahagian dari satu sudut di tempat kerja saya.
Tempat saya cari rezeki!!

Nota peringatan
Saya selalu lupa apa saya nak kena buat dalam hari tu. jadi sebelum balik rumah setiap hari, saya akan senaraikan apa yang saya kena buat esok. Dengan cara itu, saya tak lupa lagi...

PC... mouse dan keyboard
Amatlah penting dalam membantu tugas-tugas saya seharian.
Prepare notes, slides, tutorial dan kuiz.. juga mengira markah keseluruhan melalui excel.
Mendapatkan info terkini dari penyelaras universiti dan lain-lain lagi.
Ia juga dapat membantu saya merawat penyakit bosan dan mengantuk di waktu senggang!
Chatting, blogging, dan baca online jurnal dan newspaper. Youtube tak da..
Orang IT block.. :-(

Kad Matriks
Harus ada kalau nak pinjam buku di library. Kalau tidak si penjaga library akan buat muka kat saya. Psiko je..

Gam
Hahah.. itu sebagai aksesori tambahan saja. Lama tak guna dah. Sampai dah naik keras muncung botol gam tu... Nampak tak ada getah kat situ? Itu getah nasi bungkus .. Saya kan selalu beli nasi bungkus sebelum datang kerja. Sebenarnya, ada banyak lagi getah tu. Tapi, saya dah alihkan ke tempat yang lebih sesuai.

Eye mo
Oleh kerana kerja mengadap pc je, jadi eye mo sangat lah perlu untuk merehat dan mengembalikan kelembapan mata.

Handphone
Jangan gelakkan handphone saya yang antik ok? Suami saya beli masa kerja di Kemaman. Masa tu, handphone dia rosak. Saya terus je tergedik-gedik nak handphone dia baru beli tu. Handphone saya yang sebenar, masih elok. Dan suami saya pakai sampai hari ini. Juga bukan handphone yang canggih manggih.. Bukan i-phone HTC ke bagai. Kami memang suka pakai handphone murah sebab senang jaga. Jatuh dah berjuta kali, performance masih maintain!! ahahah Lagipun, tak da orang nak curi, tak kena virus, tak hang.. Bukan kah sangat senang nak dijaga?

Tisu
Ini kena ada. Sebab sekarang ni kan kena kerap cuci tangan. Pendek kata, memang sangat perlu laaa.. Kalau selsema ke, terbatuk ke, bersin ke kan... Lap mata ke, lap make up ke..
Nampak tak, bawah tisu tu ada pelekat .. Itu pelekat yang ada kat epal.. Hahha.. Saya makan epal, lepas tu sengaja lekat kat meja!! hahahahah

Frame
Gambar perkahwinan saya. Frame ini saya hadiah kan kepada suami saya (masa tu masih boyfriend laaaa) sebagai cenderahati dari Sarawak. Masa tu saya pergi bercuti ke sana seisi keluarga. Tup-tup sekarang, saya yang guna plak frame tu.. Hahaha.. Suami saya kan dia tak buh pun gambar saya kat opis dia.. Saya tahu laaa, sebab saya pernah pergi opis dia. Dalam wallet pun, saya tak tau ada ke tak de. Baik tak yah check, kalau tak nak kecik jati. hahahaah

Last sekali
Bekas stationery...
Ini bukan saya yang beli. Ada staff lama tu, dia bagi saya sebab dia nak berhenti kerja dan malas nak angkut segala barang. Banyak juga barang dia bagi. Setahun lebih saya tak yah minta stok stationery dari HR. ahhhahahaa... hebat kan?


Itu hanya sebahagian je tu.. Nak tunjuk lebih-lebih tak boleh laaa sebab nanti ada pula yang ceroboh opis saya curi barang berharga!! hahahahah tah apa apa punya statement!

7 comments:

honeylanz said...

bab frame gambar kt opis hb n his wallet tu, has sendiri yg bubuh our pic dlm wallet dia n frame famili pic..;)

Imran Yusuf said...

Mana buku??

~ain said...

has.. ooo.. mcm tu ye taktik dia. hehehe

Imran Yusuf.. buku di satu sudut yang lain! Nanti akan di entri kan. Jika perlu .. :-)

zh-ena said...

ena pernah check wallet suami ena n tgk takder gambo kita..bila tanyaer suami naper tak letak gambo kita kan

suami ena jwb tak baik letak gambo isteri kat wallet sebab wallet letak kat poket belakang jd kedudukan gambo sayang akan terletak kat bontot babah..klu kentut sayang akan terbau sekali..nak ke letak skang nie


ena sengih jea dengar jawapan dia..wat lawak jea

~ain said...

ena.. hahahah ahahhaha ahhahah.. ain hanya mampu tergelak membaca jawapan hubby ena. Sungguh kreatif ya!!

abang said...

ada ah gambar,dalam lesen L sayang.Dah lama simpan tau

~ain said...

abang... ada ke? boleh percaya ke niii?? ke baru letak pas baca entri ni?? hahahhahaha