Pembaca Blog Ini...

Thursday, July 16, 2009

Suami saya masih belum sembuh!

Ini sekadar gambar hiasan saja...
Tidak ada kena mengena dengan entri di bawah
Semata-mata nak memperingati
detik-detik slim kami satu ketika dahulu!

Semalam.. saya balik kerja lambat sebab kelas habis lewat.
Sekarang ni saya tak drive pergi kerja.
Saya paksa suami saya hantar. Hahahaha
Biarkan dia hantar. Saya suka!

lagipun, sekarang ni payah nak parking kat kolej ni.
Kalau sampai pukul 9 lebih, memang akan kena parking jauh ke atas, lepas tu terkedek-kedek laaa kena jalan jauh gila. Nak datang kerja awal sangat pun semata-mata nak kejar parking pun, macam tak patut je sebab balik kerja memang selalu lewat..

Menyakitkan hati je.. Student pun bawa kete pastu parking depan blok ni. Lecturer dah tak de parking.. Kang aku guris kereta korang dengan syiling kang baru tau. Tak pun aku bubuh gula-gula hack kat cermin. Padan muka pecah cermin korang!!! ~ Statement buat-buat jahat dan kejam.... :-)

Sambung cerita sekarang...
Saya balik lambat, suami saya ambil dalam pukul enam petang.
Saya terkedek-kedek jalan, sambil control ayu.. ahahah
Sambil mata saya pandang-pandang ke board yang ada tepek jadual kuliah.
Saya nak menyiasat kenapa tengahari semalam student saya tak mai kelas!!
Sakit hati betul laaaa....!!!

Tetiba... tengah saya melayan perasaan..

Gedebuk!!!!

Aahhahaa.. saya jatuh tau!! Tergelincir... Ada sedikit kesakitan di situ.
Tapi sikit saja sakitnya kerana saya berjaya menahan diri dari jatuh terduduk..
Oh, selamat!!! Nasib baik tak dak orang.... Hahahahhha

Kalau ada, wak kedut je kan!! hahahaha

Selepas itu, masuk kereta suami saya menceritakan sesuatu..

"Yang, tadi masa abang call sayang tu.. abang baru nak makan," ~dia call saya pukul 3 petang

"Oh, lewatnya abang makan?"

"Abang ada discussion dengan kontraktor tadi... Pasal bla bla bla (ape benda tah dia cakap pasal kerja dia)'"

"Ooo... tak sempat nak makan ke?"

"Abang kena masuk site tadi.. Pastu ada bla bla bla.. Lepas tu, masa discussion, diorang tanya apa keputusan abang. Abang diam je.. Abang rasa blank sangat. Tak fikir apa pun. Rasa lain macam je.. Macam nak mengamuk ada.. Nak marah pun ada.. Sampai rasa nak menangis pun ada..."

"Laa.... apesal lak? Berat sangat ke kes nya sampai nak termenangis.."

"Itu lah.. abang pun pelik. Abang fikir punya fikir.. Oh, baru abang tau.. Abang lapar!"

"Hahahahahahhahahha.... ahahhahahahhahha... ahahhahahahah"

"Gelak kan abang pulak kan?"

Lawak gila, ok!! Ada ke lapar sampai macam tu sekali. Sebelum kawin dulu, saya memang tahu suami saya tak leh lapar kecuali lah kalau dia puasa.. Mak ayah saya pun tahu. Kalau lapar, suami saya akan merepek. Jadi pemarah... Nak mengamuk.. Tapi, lepas kawin.. saya jarang dah tengok dia merepek kalau lapar.. Paling paling pun dia akan cakap je yang dia lapar. Saya pun akan terbongkok-bongkok laaa kat peti ais cari apekebenda yang boleh dibuat alas perut dia.. Saya mengandaikan dia sudah sembuh dari penyakit merepek bila lapar tu.

Petang semalam.. saya terfikir. Rupa-rupanya suami saya masih belum sembuh sepenuhnya!!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ok ... Saya nak p membebel dalam kelas!! :-)
Tata

9 comments:

CT NORAMIZA said...

heheheh mcm2 penyakit la dlm rumah ini (ikut skrip madu 3) :)

honeylanz said...

hehehe..biasa student nk calar2kan kete cikgu disiplin if zaman sek dulu..hehehe..jgn marah...gurau aja.

~ain said...

CT NORAZMIZA... heheh ye lah.. macam2 penyakit laaa dalam rumah ni tau... ahahh

has.. hahah.. zaman sekarang lecturer pulak yang nak calarkan kereta student.

Sidratul Muntaha said...

ahahah
beselah ain
org gemuk..opppss gebu cmakita ni
klu tgh lapo mmg cam ialng ingatan
klu ain nk thu
dulu pernah sekali
sehari suntuk ayu tak mkn
so bile beli mkn kat kfc
amik ko
menggigil tgn ni smpai nk angkat tray pun takleh
ahahahha..

zh-ena said...

nsb baik la cuma merepek jea bila lapar..klu dibuatnya naik tangan kaki time lapar mmg kes naya la

~ain said...

ayu.. itulah pasalnya ayu.. ntah penyakit keturunan kot. adegan menggigil tu harus ada.. ahahahah

ena.. setakat ni, naik tangan tak pernah la. tapi, kalau kena tengking tu pernah la... hahah.. sabo je laaa...

.imah. said...

HAHA!
lapo nasik.. x)

~ain said...

imah.. lapo nasi memang ngamuk!! ahahah

zonaku said...

salam....
hehehheee.. lapar sampai jadi camtu yer.....

tp mmg la.. ada manusia y kene makan nasik.... lps makan mekdi pun cari nasik....

ada lak, tiap 4 jam kene makan. or else... muncung leh ikat!