Pembaca Blog Ini...

Friday, August 21, 2009

Sudah bercambah

Sejak ada tanaman ni, saya menggelepar nak balik awal.
Tengok.. Belum pukul 5 lagi dah balik..
Pedulik laaaa, masa kerja fleksibel kan?
Esok dah mula puasa, kelas-kelas malam nak anjak ke petang laaaa,
itu pun kalau ada hari yang student free dan ada kelas kosong..
Kelas akan cuba diselesaikan sebelum pukul 6 petang.
InsyaAllah laaaa, kalau tak ter membebel dua jam direct!

Tanaman saya sudah menampakkan tunasnya..
Ini adalah tanaman untuk suka-suka ye. Bukan untuk dikomersialkan.
Kang ada pula si Zura tuuu suruh saya jadi petani jual sayur kat pasar.. ahahhahah

Sawi..
Macam mana nak jarak-jarak kan sawi ni?

Kangkung..
Kunyit..

Petola dan kacang panjang macam tak menjadi je.
Jadi malas nak ambil gambar. Batas kosong je pun..
Tapi, suami saya kata mungkin masih terlalu awal...

6 comments:

zh-ena said...

betul tu ckp uncle encem..msh terlalu awal tunas sayur tu nak keluar..

klu blh tutup skit batas tu ngan aper2 jd tak la terus kena panahan cahaya matahari

~ain said...

ena.. macam tu ke? nanti kami fikirkan nak tutup pakai apa..apa nak buat biar tumbuh tunas cepat2..

~ain said...

ena.. macam tu ke? nanti kami fikirkan nak tutup pakai apa..apa nak buat biar tumbuh tunas cepat2..

honeylanz said...

tutup pakai daun nyior!! dulu kecik2 suka bcucuk tanam keliling rmh dulu...

Zura said...

mcm masuk kelas tanaman plak...hhehee

~ain said...

has.. ooo ye ke kena tutup pakai daun nyior? bagus gak tu, nanti ain cari daun nyior..

zura.. kelas tanaman? heheh boleh laaa sikit-sikit.. kena ada gak aktiviti waktu lapang ni..