Pembaca Blog Ini...

Tuesday, November 24, 2009

Rezeki ... Rezeki ...

Petang tadi masa balik kerja,
tumpangkan kakak ipar kat tempat kerja suami dia.
Kakak ipar ni kerja satu office dengan saya.
Tapi dia di bahagian pentadbiran.
Saya pula kakitangan akademik.

Lepas drop dia kat tempat suami dia,
dia suruh tunggu kejap.

Aik?
Kenapa ye?
Mungkin dia nak kirim beli barang kot...

"Nah!"
Dia hulur 3 keping not lima puluh ringgit Malaysia.

"Aik? Duit apa ni?"

"Duit claim dua bulan punya.."

"Wow.. terima kasih!
Boleh buat beli lauk untuk hari raya!"

Alhamdulillah.....

4 comments:

Nurhayati said...

wahhh awal2 dah dapat duit raya!!
rezekiiii alhamdulillah

Zura said...

wow...bestnye dpt duit... :D

zh-ena said...

rejeki tu..amik jgn tak amik..kak ipar ain mmg naik ngan ain bila pergi dan blk keja ker?

~ain said...

ena.. rezeki jgn ditolak kan.. kakak ipar akan tumpang masa balik je sebab jalan nak balik rumah ain sekali jalan ngan tempat kerja hubby dia. itu pun kalau ain balik awal, kalau ain ada kelas habis lewat, hubby dia datang ambil laaa... dia ada lesen tapi tak berani nak drive...

yati.. duit raya ke ni? hahhaha.. boleh laaa...

zura.. lagi best kalau hujung2 bulan dapat duit tetiba gini. mahunya lega sikit kan kan kan...