Pembaca Blog Ini...

Thursday, December 31, 2009

Support System

Puan Ainon kata, ipar duai adalah support system anda.
Jadi, jangan cari fasal dengan support system anda.
Hahahaha

Hari itu, ina (biras saya, isteri adik ipar saya) tidak bekerja.
Dia cuti. Dia kata penat lah asyik kerja je. Ye jugak kan?
Mereka sekeluarga datang rumah saya tengahari tu.

Saya kelam kabut lah balik rumah kan.
Tetiba je laaaa half day.
Nak buat macam mana.
Dah orang datang kan.

Borak-borak sampai malam ko!
Saya kalau dengan biras yang ni ok,
tapi yang lain....... hmmmm
(hep..hep.. jangan cari fasal dengan support system anda! Ingat!!)

Petang tu, cik abang call suh masak lah.
Orang datang rumah kena lah masak kan?
Eh.. 'nerbes' i tau nak kena masak-masak ni.
Macam nak kena jumpa mak mertua lak rasanya.
(Saya tidak pernah merasa ada mak mertua)

Saya pun masak lah sikit apa yang ada dalam peti.
Nasib baiklah kebetulan kami baru lepas beli lauk untuk seminggu.
So, macam-macam lah ada.
Udang, sotong, ikan, ayam bla bla bla..
hehehhe

Lepas makan..
abang ipar call nak ajak pi makan satay pulak dah.
Mak aiiii.. perut tong betul!
Hahahahhah
Takpelah.. orang nak belanja kan?

Ini cik abang saya ni, berat badan dia dah naik 1kg lagi.
Camner nak buat tu?
Inilah ipar dan biras saya yang datang rumah tu.
Yang tengah kembung pipi tu lah abang ipar yang belanja makan satay tu.
Yang baju hitam tu, adik ipar yang bongsu.
Haaaaaaaaa!!
Support system
tu...
heheheh

3 comments:

Sidratul Muntaha said...

yup - yup
i takde support system adik ipar because i ni bini pada adik bongsu
mikakakkaka
then samalh ain
ayu tak merasa jumpa mak mertua sbb kenal dgn cik sam pun mak mertua ayu bru meninggal 4 bulan
tpi cam support system tu..
alorr yg ain story mory tu
mmg support bwk rebah!
wakaka!
takyah support pun takper!

~Eila @ Along~ said...

wahh..rajinnya masak..hehe..eila kalo ramai2 confirm 'rasa' tu larik..hehe maklumla jarang masak..kekekkeek

~ain said...

ayu.. kita senasib laa bab mak mertua tu.. yang lain tuuu HAHAHAAHhahahah

kak eila.. cik abang kata bosan dia duk makan kat luar.. jadi sekali sekala dia suh masak..