Pembaca Blog Ini...

Friday, March 5, 2010

Lupa lagi!

Saya sedang mengemas rumah.
Kemas bukan teruk sangat pun.
Rumah duduk berdua saja kan..
Mana lah teruk sangat sepahnya....

Tiba-tiba, saya menerima panggilan dari student saya.

"Cik, cik kat mana?"

Dengan yakin tidak bersalah saya menjawab,
"Kat rumah laaaaa..."

"Kitorang datang petang ni, cik!"

Selamba sahaja saya menjawab,
"Datang mana?"

"Haaaaaaaaaaa.... cik lupa!!!!"

"Apa kamu cakap ni? Saya lupa apa?"

"Cik ajak kitorang datang rumah petang ni.... Cik lupa!!!!?"

Sambil menggaru-garu kepala,
"Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa???? Ye ke?"

"Ye lah, cik yang ajak."

Saya masih terpinga-pinga.
"haaaa.... hmmmmm.... heeeeeeee....."

"Cik..... Ok tak?"

"Ok.. Ok.. pukul berapa nak datang?"
~Dalam hati, "Mati laaaaa aku kali ni.. Nak masak apa ni?"

"Petang la, cik... Pukul 5 lebih..."

"Ok.. berapa orang nak datang?"

"Dalam belas-belas juga la, cik!"

"Ok.. Ok.. Tapi, nanti dah dekat-dekat nak datang... Call lah..."

"Terima kasih, cik!"

"Sama-sama..."

Hahahahhahahahhaahhahahahhahahahhaha....

Fikirkan nak masak apa?

Mee goreng je laaaa kan senang...
Kuih? Kuih? hmmm..... ape ek? ape ek?

Aduiii.. jem jem...

Cik abang memecah kebuntuan saya.

"Sayang goreng mee dengan buat bingka pisang je..."

Ok.... Sekarang, sila ke dapur.......

12 comments:

pB said...

nak ikut rombongan buleh ??

zh-ena said...

betul tu org selalu buat mee grg @pun bee hun grg jea kan

sng dan selamat nak buat

Sidratul Muntaha said...

adeii..ni masih bertungkus lumuslah ni kat dapur yer ain?!!

~ain said...

hahahha.. PB nk ikut rombongan? meh meh..

~ain said...

ena.. ye laa.. gerenti jadi.. lepas tu senang je.. kalau masak nasi segala .. nak kena masak lauk pulak kan..

~ain said...

ayu. sudah beres.. tengah tunggu dorang datang je ni..

Mak Su said...

hah, ni mesti tangan kreatif ni, emergency pun boleh handle, cayalah :)

hAnIsAh_aMmRaN said...

apsal plak dorg nk dtg umah ko....ko wat kenduri doa selamat ke?lcturer aku xjmpot pon aku dtg umah dia...apsal?

Tihara said...

nak lagi senang ain..beli jer kek ker..kerepek ker..huhu tp tak special laa..mee or bihun tu kira bagus laa..

~ain said...

mak su... ain main belasah je.. tapi agak nervous jugak laaaa..

~ain said...

icah.. lecturer ko tak cool!!! aku cool!!!

~ain said...

kak tihara.. bebudak ni kan lapar sepanjang.. makan kerepek2 tu tak kenyang.. hahahaha.. ain pun sama gak masa jadi student dulu..