Pembaca Blog Ini...

Thursday, May 6, 2010

Tak ada apa yang menarik. Hanya perlu berfikiran positif. Itu sahaja.

Hari-hari macam biasa sahaja.
Tak ada apa yang menarik.
Rutin harian yang sama [nama pun rutin kan?]


Hmm.. pagi je tension dengar bunyi jam kat handphone usangku.
Pi kerja...
Pastu, tunggu student datang.
Siapkan kerja tanda assignment.
Tampal markah kerja kursus kat depan bilik.


Datanglah seorang student,
"Cik, test 1 dgn test 2 saya lagi tinggi dari dia.
Tapi markah semua sekali saya lagi rendah dari dia.
Kenapa cik? Ke cik salah kira?"
~nada gila punya hampeh. bukan aku kira laaa dol. excel yang kira..


Saya macam berdesing je telinga..
Kureng tol budak ni.


Takpe.. takpe.. Sabar.. Sabar.. tarik nafas dalam-dalam.
Pandang dari sudut yang yang positif.
Dia ni budak2 lagi. Masih tak berapa matang.
Kang kalau saya jawab macam ni,
"Kalau diikutkan 20 pun awak tak layak tau.."
kang dia sedih lak kan.. Takpe.. beralah je lah kali ni..


Arghhhh.... mengantuk!


Sekarang macam malas nak menulis di blog.
Menulis novel juga macam lite lite gitu..
Saya dah siapkan manuskrip, siap email semua bulan 12 lagi.
Tetiba editor tanya manuskrip mana? Udah siap ke belum?
Hahahaha.. Mereka semua memang sibuk. Saya cuba faham.
Ini satu perkara yang kena pandang dari sudut yang positif.


Cik abang kata, kalau kita pandang dari sudut positif, semuanya kan ok!

2 comments:

honeylanz said...

betul tu, if kita pandang yg +ve, semua akan ok. tp selalu has nmpk yg -ve dulu dr +ve. cam ne tu kan ?

~ain said...

has.. kena guna reverse psikologi ni..