Pembaca Blog Ini...

Saturday, June 5, 2010

Tampal menampal

Walaupun kami masih menyewa, tapi itu bukan halangan untuk kami mencantikkan tempat tinggal sementara kami ini. (sementara pun, dah 2 tahun ++ duduk sini dan mungkin untuk 2-3 tahun lagi kot. Selagi tak settle urusan kerja dan mencapai cita-cita) Yelah kan.. kita yang nak duduk rumah ni kan. Kalau asyik tengok benda yang sama je tetiap hari kan, memanglah bosan. Lepu laaaa kan.


Takpe laaa... Cik abang kata dia nak ngecat rumah. Penyewa sebelum ni memang sedikit hampeh. Berlubang-lubang dinding rumah ni dikerjakannya. Ada gak pelekat-pelekat yang tah apa-apa tu. Jadinya... dinding ni, semua cik abang nak cat baru. Kasi ruang ini bertenaga sikit!


Kerja mengecat akan dijalankan secara berperingkat. Depends on our personel budget (ewahhhh.. speaking) dan juga masa terluang yang ada. Tapi, paling penting kena ada keazaman kan. Kalau tidak, terdampar laaaa cat-cat semua dalam stor.


Sebelum tu, kena plaster mana-mana lubang yang ada dulu.
Baru licin je kerja-kerja mengecat.


Cik abang minta sikit plaster ni kat indon di site office dia.
Sekali indon tu kasi sebalang..
Perli ke apa?
ahahahh

Bukan bahagian ni sahaja yang berlubang,
banyak lagi.
Kat dapur terutamanya!
Cik abang kasi tampal semua.
Ok..
lepas ni baru boleh cat dengan aman.


(Sesudah cat, barulah best nak ubah susunatur rumah ke nak tambah hiasan ke kan...)


Nanti saya update lagi, ya!


Tata..


6 comments:

.imah. said...

ALONG~
meh jawab tag meh.
hahaha. :PP

haslina said...

salam...awak ni penulis ke?..tu ada tulis azam utk mengikuti bengkel2 penulisan..

saya pun minat gak menulis..kat mana ek nak attend menda2 gini..mahal ke?

~ain said...

imah.. kena cari gambar potogedik dulu laaaa.. hahahahha

~ain said...

haslina.. penulis sambilan saja. selalunya PTS publisher ada buat kursus penulisan hujung minggu. kebiasaannya kalau chairman dia anjurkan, tak de kena bayar pun. percuma saja. cuma kena datang awal kalau tak duk atas lantai laaa.. heheh boleh click link universitipts dekat link tepi2 blog saya ni.. =)

haslina said...

ooo..yea kea...leh join ni..tq

~ain said...

same same.. heheh