Pembaca Blog Ini...

Friday, August 6, 2010

Jangan.. Jangan.. Jangan Tak makan! Haha

AMARAN: Entri ini adalah penuh dengan gambar makanan. Selepas ni, bila masuk bulan Ramadhan, tidak akan ada entri pasal makanan kot. Heheheh Tak janji laaa... Takut kang ter post pasal juadah berbuka puasa lak kan. haahahah


Kita mulakan bercerita tentang makanan yang saya masak semalam.
Cik abang bawa balik sotong suruh
masak lemak kuning macam yang
dia makan kat kedai tengahari semalam.

Cabaran 30 hari mengurangkan kolestrol dengan quaker oat hancur musnah
pada hari kedua.
Semuanya, kerana ini.............


Yang ini pula, makanan yang mudah disediakan.
Ayam panggang madu.
Resepi?
Campak2 je ..
Masuk dalam oven, tunggu bunyi tingggggggg!!!
Ini kegemaran cik abang.
Satay ikan. Kat sini, dijual atas motor (macam jual aiskrim)
Ini makanan semalam.
Bosan-bosan terus keluar pi makan.
Manalaaa tak comel kan.
Asik makan je.

Oreo cheesecake + Choc IndulgenceSpagetti yang tak berapa best.
Best kat Pizza Hut lagi. Ini satay Jabi.
Paling popular kat area Setiu ini.
Sedap!
Dulu 3 batang RM1.
Sekarang sudah naik harga.
40sen sebatang.

Ini makanan yang dimakan ketika singgah di Mesra Mall.
Hotplate Mee..
Chicken Mushroom.
Kegemaran cik abang ni.

Lamb Chop cik abang masa makan kat Stable Steak House Kg Baru.
Saya makan Chicken Chop je.

Ini bukan makanan ye.
Satu-satunya kakak ipar saya.
Hari tu ajak dia pi makan kat Stable Steak House.

Ini yang paling istimewa!
Popia Pedas air tangan emak!!
lapar... lapar...

Dan juga kuih seri muka.
Juga air tangan emak!

Haaaaaaa! Hambek...
Banyak nau gambar makanan dalam handphone.
Kalau korang teringin, pandai-pandai laaaa ek!

Ok, tata!

4 comments:

Tihara said...

teringin semuanya..tlg anta sni ciket..yg mak masak tu plg special buat ai terliur ni :)

.imah. said...

along along along!
dah kena tag. hahaha. ;P

~ain said...

kak tihara... makanan yang paling sedap ialah masakan ibu..

~ain said...

imah.. halahai.. nanti kalau along dah tak bz dan mood datang mencurah2.. along jawab semua tag imah.. janji!!!