Pembaca Blog Ini...

Monday, September 20, 2010

Oceanus by The Body Shop

Hari ini pakai perfume baru!


Oceanus!
Baru try je ni...


Wangiiiiiiiiiiiiiii.......
Saya rasa laaaa.
Orang lain punya rasa tak tau laaa pulak macam mana.




Masa belajar dulu pun dah start suka kat The Body Shop.
Paling suka dulu ialah White Musk.
Tapi, masa belajar dulu beli perfume oil je.
Sebab dulu malu nak pakai perfume yang sembur-sembur.
Hahahahah




Dulu mana ada duit sangat.
Duit biasiswa sibuk nak kena bayar duit sewa rumah,
duit tambang pi kampus,
duit beli buku teks (saya beli buku teks untuk setiap subject tau)
Simpan duit nak kahwin lagi.. lalalalala
[Serius ok! Saya (maksud saya ... kami) memang menabung
untuk kahwin sejak saya jatuh cinta kali kedua dengan cik abang.
Tak de loan loan Bank Rakyat ok!]


Sekarang dah ada duit banyak
(maksudnya banyak sikit laaaaaaa kalau nak banding dengan masa belajar dulu)
Boleh beli Shower gel White Musk



Dan EDP nya sekali.....
Terasa diriku harum bak kesturi


Lotion dan bedak tak layan sangat
sebab jenis memang jarang pakai bedak ngan lotion.
Deodorant pun tak mau, sebab saya memang pasti sekarang
yang saya alergik sebarang deodorant.
(Kesudahnya, memang tenyeh limau purut laaa je.)


Bukan mahal mana pun The Body Shop ni.
Tak leh lawan harga perfume import yang lain.
Tapi, bagi saya laaaaa dah kira bertuah beno laaa ni.
Ahkak mana mampu nak pakai perfume ori yang beratus ringgit tu..
Kopak den.. ahahhaa


Beli perfume banyak-banyak sangat pun kena jeling ngan cik abang.
Padahal kalau kita wangi pun untuk dia juga kan? kan? kan?


Wanita ini memang kena ada fire extinguisher kecik dalam handbag kot.
(Buat memadam api nafsu beli yang selalu membara)

8 comments:

Sidratul Muntaha said...

pemadam api nafsu yg membara
ehehe..
ain,minayk wangi ler yg buat nafsu membara..
bodyshop mmg oklah..
aku pun pakai
tpi lily aqua laa
laki aku mmg suke pakai oceanus..
hhmmmm..
naik bulu hidung aku masa 1st time tercium perfume oil dia!
hauhauhuahuhaua.

~ain said...

hahah.. aku janji ngan ise nak beli satu barang je.. keluar sampai 4 barang aku beli.. kena jeling aaaa..
oceanus ni iunisex nye kan? bet kan kan kan? hehehe

aqua lily pun best juga.. japanese cherry blossom pun suka....... nak beli lagi, tapi tunggu jelingan yang lama tu dilupakan dulu.. lalalalala

Mama Hanim said...

masa gi kb mall mmgu lps ada gak test perfume tu.. mmg best bau nya..

Zura said...

nak puji wangi, xpnah bau lagi...tp botol2 tue lawa..bleh buat collection...

~ain said...

mama hanim.. best.... laki pompuan boleh pakai..

~ain said...

zura.. bila2 pi body shop.. bleh bau.. mesti terpikat..

parfum-ori said...

Terima kasih banyak atas infonya gan.
Lumayan nambah elmu.

Parfum Original :
Produk dan Harga Parfum.

gemaparfum.com said...

Terima kasih infonya gan.
Lumayan buat nambah wawasan.

Parfum Ori
Minyak wangi The Body Shop.

----------