Pembaca Blog Ini...

Wednesday, October 6, 2010

0.00 jugak akhirnya!

Selalu kitorang bayar bil api online je.
Lepas tu, kengkadang sampai bil baru tapi belum update lagi pembayaran kat bil baru tu.
Maka...

Tidak lah tertera figure macam kat bil ini....
Jumlah yang perlu dibayar: 0.00


Dulu masa baru kahwin dan pindah rumah tu,
bil api cuma belas-belas RM je..
Tapi, sekarang ni dah naik paling kurang RM27++.
Belum sampai tahap RM30 lagi laa..
Paling banyak pun RM29.
Hahahaha


Kenapa ek?
Mungkin laaa antara sebabnya ialah:
Kami selalu berjaga malam.
Laptop boleh kata on sokmo.
Mesin basuh fully automatik. (seminggu sekali je)
Peti ais (lepas 3-4 bulan kahwin baru ada peti ais)


Bil air?
RM4 je sebulan.
Dulu tak yah bayar pun sebab minima sangat kot.
Sekarang ni panas. So, kuat mandi.
Tambah dengan mesin basuh fully auto ni banyak pakai air.
Sebab tu kot..


Tapi, ok laaa.
Bukan kenaikan yang mendadak.
Mana lah tau, kalau kenaikan tu drastik.
Memang kena siasat, paip bocor ke orang curi letrik ke..
hahahha


Sikit je kan?
Haaaaaa.. kata berjimat cermat kan?
(duduk berdua je pun)

6 comments:

Tihara said...

memang berjimat cermat amalan mulia :)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

murah nyer bil dier..
hehehhe...yanie nyer bil elektrik kadang2 mencecah RM60 sebulan

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

sikitttnyerrr..
mie dok ber2 jugak.. tapi sebab bukak aircond.. then lappy.. then desktop then basuh bju 2hari sekali.. so total slalu mmg rm100++ huhuhuhuh

~ain said...

kak tihara.. betul betul betul...

~ain said...

yanie.. sebab duduk berdua je kot.. lepas tu masing2 kerja. malam je ada kat rumah.. tu yang sikit tu...

~ain said...

mimie.. econ mmg kuat pakai letrik kan.. kalau amalkan gosok baju seminggu sekali arung lagi boleh jimat.. tapi, daku tidaklah begitu rajin... sayang lemak tepu di badan!

hahahah