Pembaca Blog Ini...

Thursday, October 7, 2010

Sila baca bebelan saya hari ini. Kalau tidak, saya merajuk!

Hahaha.. Tajuk tak boleh blah. Hahaha.. Pening kepala saya memikirkan tajuk yang sesuai. Jadi, saya belasah je laaa apa-apapun, janji ada tajuk kan?


Apa nak diceritakan hari ini? Hari ini kan hari Khamis. Mood bekerja ala-ala je sebab esok dah cuti. Lalala.. cuti.. lalalala cuti... (dah dah takyah nak menyanyi2 dah)


Ok..


Minggu ni (hari minggu maksud saya) saya rasa kena bawa balik kertas jawapan student laa untuk dihabiskan tanda. Memang tak sempat sangat laaaa nak buat kat office. Semester ni banyak sangat paper nak kena tanda. 100++ jugak aaaa.. Tapi, tak leh bayang kalau jadi cikgu sekolah. Lagi banyak nak kena tanda. Dengan buku latihan segala bagai lagi kan.. Huh.. pendek nafas laa.. hahahha


Baru nak tanda sikit. "Cik.. cik busy tak? Saya nak tanya ni....."


Baru tanda dua set, "Cik, kelas ganti tu macam mana? On ke tak?"


Tanda satu lagi, "Cik... saya nak surat pelepasan bla bla bla..."


Sikit lagi hampir gila laaaa wei. Hahahhaa.. Over je..


Kerja banyak. Tapi, saya suka! Saya suka kerja banyak... Sebab tak payah melangok tak ada kerja. Cepat je rasa masa berlalu, tetiba dah sampai waktu balik.. hehehe.. Bila kerja banyak tak yah borak-borak kosong. Tak yah tambah dosa mengumpat orang. Bila kerja banyak, kita boleh latih otak kita untuk lebih fokus..


Harap-harap cik abang tak kesah kalau saya bawa balik kerja ke rumah. Harap beliau memahami keadaan saya. Ada pernah sekali saya bawa balik kerja kat rumah, dia macam tak berapa nak respon dengan baik. Mungkin dia tak suka laaaaaa walaupun bila saya tanya, "Abang ok ke?" Dia memang akan jawab, "Ok.. Tak kesah.." Mungkin dia tak nak berterus terang sebab dia mahukan isterinya memahaminya secara dalaman.. Hahaha.. Faham2 je laa apa maksud saya..

Maksud saya, orang lelaki ni kengkadang dorang tak mau cakap. Dorang nak kita faham-faham sendiri maksud dia. Sama la macam jelingan bila kita keluar pastu ter shopping manyak manyak. Hahaha.. itu bukan jelingan manja ok! Itu jelingan AMARAN.. hahhaha. Walaupun ketika kita bertanya, "Boleh tak, bang?" dia menjawab, "Ikut suka sayang laaa!" Tapi, semua tu tidak boleh diambil sebagai keputusan. Dalam kes ini, maksud tersirat. adalah digunapakai. Dialog dalam hatinya sebenarnya, "Udah udah lah tu, banyak benar dah membelinya. Susut dah poket aku ni..." Hahahaha [Ampun, abang!]


Cinta memang merupakan penilaian semula! Maka nya, pepaham sendiri la kita ni orang perempuan kan? Makan hati sekali sekala, kira halal laaaa.. Sebab kadang-kadang, kita pun buat dia makan hati dengan kita sebab kita tak faham maksud tersirat dalam hati dia tu..


Tapi, bagi saya laaa saya memang bertuah sangat laa dapat suami macam cik abang tu. Jenis tak banyak hal punya. Boleh toleransi. Tolak ansur. Maklumlah, saya ni kan jenis degil. Tak berapa nak dengar kata. Asyik nak menang je.. (Mungkin penyakit keturunan kot). Cik abang terlalu banyak bertolak ansur dengan saya. Tapi, saya dah banyak berubah tau sejak kahwin. Tahap kemalasan dah menurun. Mungkin sebab tanggungjawab kan?


Ok.. nak cerita lagi. Tadi, ada sorang student (tak makan saman punya jenis) dia tegur saya.

"Assalamualaikum, cik!"

"Waalaikumussalam.."

"Koho (makin@bertambah) 'sihat' cik loooo (sekarang) ni!"

"So? Saya ada pi ketuk pintu rumah awak minta makan ke?"

~~~Senyap~~~

Berubah muka budak tu.
Maaflah, saya tidak berniat mengguris perasaan awak!
Saya hanya bergurau...
(Eh, bukan saya ke yang sepatutnya terguris?)~ hahaha.


Apa-apa je lah kan?
Dia sepatutnya lebih bersikap "SAYANG MULUT"
sebab kalau dia tak tegur macam tu pun,
saya memang tau saya bertambah 'sihat'... hehehe


~~~Sambung tanda kertas jawapan student!~~~~~


4 comments:

PUANSTOBERI said...

Huhu..sy dtg baca laju2 ni sbb title tu. ngehehehe.
Eh..naper sy terpikir sikap suami2 ni mmg camtu. My dear sy pun sker la cakap "ikut sayang la...". Mueheheh.

Tp kita jgn amik kesempatan la kan. Mebi derang malas nak dgr kita bising2 kalo dilarang. Hehe.

~ain said...

puan stoberi.. betul tu.. mungkin dorang tak mau makan hati bila kita tetiba degil ke tak mau dgr kata dia ke.. pada dia, lebih baik dia iye kan aje... dari gaduh2 kan.. hehhe

~ain said...

lagi kan puan stoberi.. sebab mulut kita perempuan ni, adlaah di hati.. sebab tu pompuan suka ikut hati bila bertindak...

jadi, lebih baik dorang letak mulut di akal. so, tak de laa jadi gaduh..

PUANSTOBERI said...

btul btul btul (eh..mana lak dtg si upin ipin neh) huhu