Pembaca Blog Ini...

Tuesday, October 12, 2010

WUH harus bertukar warna!

Assalamualaikum, semua!


Apa khabar? Semoga korang semua sihat sejahtera dan di bawah lindungan Allah senantiasa..


Hari ini 12 Oktober 2010.
Puan blog baru baik demam.
Sekarang pun, masih ada saki baki ke demam man..
Tapi, boleh lagi bertahan.
Tekak yang sakit bertambah sakit.
Nak telan tak boleh.
Takpelaaa.. Itu ujian dan dugaan dari Allah kan?
Maka nya, kita sebagai hamba Nya haruslah bersabar di atas semua ujian tersebut.


Baru hari Selasa kan hari ni?
Hari Khamis nanti nak balik Serdang.
Amik WUH.. Tah ke hape pesen salesman tu, ahkak pun tak tahu laaa..
Kejap minggu ni, minggu depan, minggu satu lagi..
Nasib baik ko tak cakap, 14 ke 15 tahun lagi ke....


Orang lain dah WUK WUK dah.
Silap-silap dah WUL WUL.
Mana tak nya, sebelum raya lagi dah gigih beli WUH.
Sampai bermasam-masam muka bagai kan.
Biasalaaaa orang-orang ni kan, pendapat kita tidak boleh digunapakai sebab....
(Aku rasa orang-orang tu pun tak de reason kenapa takleh pakai pendapat aku)
Ah, sudahlaaaa... Benda dah jadi kan. Banyak cakap pun tak guna!
PEACEEEEEEEEEEEE!!!!


Kalau nak diikutkan, memang tak boleh nak balik minggu ni.
Maklum sahajalah, duit bukan air kan?
Ditambah dengan beberapa insiden yang menghabiskan duit laki ahkak secara tak sengaja...
Maka nya, ahkak juga tidak ada ongkos untuk diderma kilatkan..
Duduk diam diam kami laki isteri menahan keterujaan mengambil WUH.
Hahaha.. Sabar.. Sabar...


Tiba-tiba Allah turunkan malaikat membawa rezeki kepada kami,
sehingga kami boleh juga balik ambil WUH minggu ini.
Alhamdulillah.........
Syukur nikmat!
Tak de laaa laki ahkak duk termenung je di penjuru memikirkan kereta nya
yang tak boleh diambil.. hehehhe


Bila boleh amik WUH?
Jumaat mungkin!
Kalau tak jadi jugak, memang nak kena sembur laaaa salesman tu.
Minggu lepas dapat call, kalau nak cepat kena tukar warna.
Warna yang kita nak tu, lambat dan tak tau bila..
(memang sah laaa kalau tunggu pun 15 tahun lagi pun belum tentu dapat)


Fikir punya fikir, ok je laaa..
Lagipun, mula-mula dulu memang ada fikir nak warna tu.


Belasah je laa..
Saya pun dah tak larat nak tunggu tunggu cik abang ambil saya kat opis tetiap petang.
Cik abang pun tak yah terkejar-kejar nak ambil saya abis kerja kan?


Haaaaaaaa.. orang Melayu! Biasa kalau kita cerita beli rumah ke, beli kereta ke, pi shopping ke, mesti ada anon duk mengomen,


"Macam dia saja yang boleh beli kereta, rumah.. bla bla bla bla...."


ATAU


"Alahai, kalau setakat shopping menda itu pun nak masuk cite dalam blog. Orang lain beli barang lagi mahal tau. Tak de duk jaja kat blog macam awak.."


ATAU


"Setakat kereta murah, sibuk duk canang sana sini..."


ATAU


"Duit laki ko belambak, boleh laaa ko nak minta macam-macam. Nak harap kan duit ko?"


Ini kisah benar tau!
Pergi tanya mana-mana blogger.
Majoriti memang pernah dapat komen Anon yang jelik macam ni ...


Hello.. Ini blogger tegar ok!
Tidak takut, tidak gentar dengan cakap-cakap orang.
Apa yang kita alami, susah senang kita untuk mendapatkan sesuatu, perit jerih kita nak memiliki sesuatu tu, hanya kita sahaja yang faham.
Biar laaa benda tu tak semahal mana (bagi sesetengah orang), tapi, itu hasil usaha kita.


Yang tak tahu hujung pangkal tak yah banyak cakap laaa...
Sia-sia je semua tu.
Sebab ini blog saya!


8 comments:

A N A K - A N A K K U said...

erm...ade erk org mcm tue, tp tuelah dlm dunie nie mmg ade manusia y x senang tgk kiter senang, tp bahagia bila kiter susah....pepun hope ain enjoy dgn kehidupan ain

Joy said...

W'salam ain... tak sabar² yea nk test drive WUH!!

PUANSTOBERI said...

ada ke org nak cakap2 camtu.. abis derang blog kan pasal apa?? pasal hal isu semasa dunia kah?
Ahh..dulik kan je ain..ikut sker la kita nak tulis pasal apa..tak sker kalo sila blah.. huhu :P

Tihara said...

penakut anon ni. skati kite le nk nulis mkn nasik cicah budu pun..kite nye blog kan..sekati kite le..tk sabar nk tgk keta bru ain :)

~ain said...

imah.. kalau tak da kita tak cite kat sini.. macam2 hal laa org dengki.. padahal apa je laa kan nak di dengki...

~ain said...

Joy.. hahaha.. takut laa plak nak drive WUH... Maklum saja selama ni drive kete pendek je...

~ain said...

puan stoberi.. tah la.. pelik2 orang ni..

~ain said...

kak tihara.. ye betul! blog aku, suka hati aku laaaa.. hahha