Pembaca Blog Ini...

Monday, November 22, 2010

Noraini Ammran vs Noraini Amaran


Alahai... hai hai hai..


Seminggu sebelum raya haji, saya beli tudung dari Seha Soleha.
Saya suruh Seha hantar kat office sebab kat rumah saya tak ada orang.


Tunggu punya tunggu, tak sampai-sampai.
Punyalah menunggu, call sana sini tanya mana pergi tudung saya?
Mana? Mana? Mana?


Kesian Seha kena call sana sini jugak,
nak trace mana perginya tudung saya.


Akhirnya, Seha call pejabat pos Permaisuri.
Baru dapat tahu siapa yang terima barang saya tu bagi pihak saya.
Kak B.


Yang Kak B pulak, dia ingatkan bungkusan untuk Noraini Amaran.
Sedangkan saya Noraini Ammran.
Semalam lagi saya dah call tanya kat dia.
Dia mati-mati kata tak ada.
Saya dah malas nak fikir dah.
Kalau ada, adalah... Kalau tak ada bukan rezeki saya lah tu.
Kebetulan, memang ada student nama Noraini Amaran tu.


Lastly, saya tanya dan tanya dan tanya.
Haaaaaa.. ada kat HEP lagi.
Nasib baik si Noraini Amaran tu tak ambil barang Noraini Ammran.
Kalau tidak, memang lain kali kena tukar nama jadi Jennifer Lopez laaaa..
Baru tak ada orang keliru.


HAHAHA


6 comments:

Zura said...

hahha...itulah bezanye...cume 1 huruf je yg bezakan nama tue..beware..

PUANSTOBERI said...

Bagus gak idea tu.. mesti tak tertukar lagi kan..kut tak raya org tu dpt tudung baru. teheheheh

Sidratul Muntaha said...

seb baek kau!!
ahahahha
bukan jennifer lopez
tpi betty suarez!
ahahahha!

~ain said...

zura.. itu laa pasalnya. macam-mcam hal dah ni.. hehe

~ain said...

puan stoberi.. mmg tak dapat pakai di hari raya pun.. hehehe

~ain said...

ayu.. betty suarez pun ok gak.. asalkan tidak tertukar parcel dengan orang lain.. huhu