Pembaca Blog Ini...

Sunday, December 19, 2010

Sambung

Keadaan persekitaran hari ini membuatkan saya berfikir.
Bila lah saya nak sambung belajar ni?
Bila?
Bila?


Semakin lama, keadaan makin menekan.
Sana sini semua cakap pasal PhD..
Prof. Madya..
Cuti belajar..
Cuti Sabatikal..
Thesis..
Research..


Tertekannya!


Bos dah tanya..
"Bila demo nak sambung? Ada subjek nak bagi ke demo ni!"
[Macam nak suruh bos diam je! Jangan banyak bunyi! Boleh?]
HAHAHAHAH


Mana lagi hendak ku korban?
Nak cekau sumber kat mana?
Salah percaturan kah hidupku hari ini?
Atau aku harus lebih kuat bulatkan tekad?


Ya Allah, tunjukkan aku jalan!

6 comments:

PUANSTOBERI said...

wah! bes giler kalo dpt smbg belajar. Err...tpt Ain tu sponsor ke kalo dpt smbg.
Opis akak ni leh buat loan, and kalo dpt certain pointer trus jd biasiswa, tp kena keja situ smpai 7 thn la.
Tp akak, smpai la ni tk smbg lagik. Master pun takde lagi. sobsss...

Sidratul Muntaha said...

takper ain
ilmu tu smpai mati boloeh tuntut.
insyaa Allah.
skunk ni,dulukan mana yg perlu.

~ain said...

kak reen.. ada.. tapi kena tunggu giliran. tah bila.. huhuhuh

~ain said...

Ayu.. itu lah pasal.. tapi, bila masuk academic field ni memang kena sambung sambung dan sambung .. sampai dapat Prof. Dr. Noraini..

Uwaaaaaaaaaaa!!

Zura said...

lempang je bos tue ain..hahha..

~ain said...

zura... hahah kesian bos.. bos ain ni bos paling byk tolak ansur dan memahami..