Pembaca Blog Ini...

Friday, March 18, 2011

Pilihan

Bilik ketiga.
Ini bukan pilihan saya.
Kontraktor di site abang kerja tu bagi bila tau kitorang nak pindah rumah.
Cat percuma. Banyak pulak tu! Adalah dalam 10 liter.
Tapi, sebab warna dia gelap sangat.. kitorang tak berkenan.
Cat lah bilik belakang dengan warna ni.
Tapi, plan nak combine dengan putih laaa.
So, tak nampak sangat gelap kot.
Belasah je aaa..
(Walaupun saya pening tengok warna ni)



Ruang tamu..
Warna idaman hati yang menyejukkan mata!
Sangat suka....

Baru siap dua je..



Sejak hari Isnin, setiap petang balik kerja je kitorang mengecat.
Saya amik bahagian yang bawah-bawah je laaa sebab tak mau panjat tangga.
Bila maghrib je, kitorang stop terus balik.



Nak ngupah orang, tak de budget kan.
Tapi, rasanya.. tak de laaa berat mana pun kerja ni.
Macam membazir je kasi duit kat orang.
Upah cat je satu rumah, boleh jadi ribu-ribu kan...
Lagipun, rumah kosong lagi kan.
Yang jadi penat kerja mengecat ni, kalau rumah dah penuh barang.
Nak kena alih-alih kan barang tu yang leceh tu.



Tapi, kalau orang banyak duit tak pelaaaa..
Main tunjuk-tunjuk je laaa.
Tak de laaa bunyi **ting**ting masuk dalam tabung.
Semua pandang atas je, tengok duit terbang.
Hehehe



Petang ni sambung lagi.
Lepas settle kerja mengecat barulah boleh cuci lantai rumah semua..
Tapi, minggu depan baru nak beli satu warna lagi.



Petang semalam dah tempah gril.
Pakcik tukang besi tu charge RM5 satu kaki persegi sebab design simple.
Korang tau je laaa cik abang tu. Semua nak simple...
Mana dia layan kerawang-kerawang ni kan.
Saya? Yang penting MURAH, saya ok je.. Hahahaha



Rumah mini tak banyak pintu, mungkin RM1k++ total nya kot..
Bila dah ada gril nanti, baru boleh angkut sikit-sikit barang
yang berlambak-lambak tu pindah ke rumah baru.



Aduh... dari mana nak mula mengemas ni?

4 comments:

ArELeEz said...

bestnye dok umah sendirik. bila la plak turn leez nih. mintak2, murah la rejeki pasni. amin..

PUANSTOBERI said...

bes nyer masuk umah baru..bila la umah kak reen nk siap neee??? huhukk

~ain said...

leez.. belum pindha lagi.. nak mindah pun satu hel lagi tu.. InsyaAllah, Semoga Allah permurahkan rezeki Leez suami isteri...

~ain said...

kak reen, jom kita hogak kontraktor.. suh dia siapkan rumah kak reen cecepat.. hehe