Pembaca Blog Ini...

Thursday, March 31, 2011

Sayang

Setiap sem, bila saya dapat student yang baru (belum pernah belajar dengan saya) saya akan suruh mereka menulis biodata di atas sekeping kertas kajang. Lengkap dengan nama, alamat, email, nombor telefon dan tidak ketinggalan komen terhadap apa-apa sahaja dalam kelas saya.


Biasanya, saya akan minta mereka buat apabila kuliah sudah masuk minggu ke 3-4.


Rasional nya, bukan untuk diletakkan di dalam blog ini (pada mulanya) tapi;


PERTAMA:
Saya dapat maklum balas tentang cara pengajaran saya lah kan. Sebab setiap batch ni, tak sama. Baik dari segi tahap pemahaman, tingkat komitmen yang mampu mereka berikan dan lain-lain hal lagi..


KEDUA:
Saya mahu keep in touch dengan mereka bila mereka sudah tamat pengajian nanti.


KETIGA:
Lagipun, mana-mana yang liat mai kelas tu.. Senang! Saya call je kan... Hehe. Tak pun, panggil datang kelas kat inbox FB. hahahah.. Thanks to Allah sebab beri ilham kepada manusia cipta teknologi ni semua.



Hari ni, rasa nak kongsi dengan korang luahan-luahan hati mereka.
Ini sebahagian je ni...
(Kalau tak nampak, sila click untuk besarkan imej)



Ada yang cakap saya ni bagi contoh yang lawak.
Dia ingat ahkak ni pelawak ke apa? hehe



Yang ini, ayat last dia tu.. Buat saya rasa terharu.
Semoga semua student saya berjaya dalam hidup!
Saya marah-marah pun, sebab saya sayang tau..



Ini pulak, siap "Cayalah, Puan!"
wakakakaka
Ada unsur kebodekan di situ. =p



Ini... macam garang sikit kan ayat dia..
Minta saya berinteraksi dengan lebih baik dan berprofesional.
Psss.. Dia salah tulis nama saya.
Puan NORAINI laaaaaa.. Bukan Puan ROSNIZA.
Siapa Puan Rosniza tu? Blur jap ahkak 2 saat.. =))



Yang ini penuh dengan 'cinta'.
Siap lukis beruang lagi. haha.
Lecture mengajar SEDAP tu paling terbelahak saya gelak tu.
Ini boleh dapat markah banyak ni sebab panggil 'Cik'.. hahah



Yang merayu pun ada..
"Puan janganlah bagi soalan-soalan yang susah dan terlalu banyak!"
Siap nak 'klu' masa exam. Macam-macam...



Yang ini, mengharapkan keajaiban berlaku..



Ini paling sempoi...



Meluah perasaan betul cik akak yang sorang ni..



Yang ini, siap aum aum kan saya lagi..
Hmmm... anak anak...
Semoga Allah makbulkan doa awak!



Yang ini...
Dah buat email banyak kali, tapi lupa password!
wakakakakaka


Sebenarnya, saya sangat sayangkan kerja saya!




7 comments:

PUANSTOBERI said...

sweet...sker tgk. teheheheh :)

~ain said...

heheh kak reen.. kdg2 rasa nak ngamuk gak ngan perangai diorang ni.. tp, bila fikir balik, sayang aaa pulak.. hehhe

haslina said...

wah wah wah. maveles idea sungguh. tidak pernah saya terfikir untuk berbuat begitu.

insyallah hendak buat jugalah. at list kita tahu performance kita..kan.

Joy said...

mmg best! seronok baca apa yg ditulis tu..

~ain said...

haslina.. buat! seronok.. kadang2 kita baca, kita rasa rindu.. Kita rasa sayang sgt dengan kerja kita.. Mendidik anak bangsa!

~ain said...

JOy.. ada banyak lagi! nak baca, meh jemput dtg opis i.. heheh

CikJAs = said...

Ain....sy msh simpan KEBANYAKAN profile students2 lepas. Esp ur class. Bila boring (sblm zaman FB), sy buka blk kotak & baca. Ms nk marking pun, korek balik profile & nk tgk muka samada student tu deserve upgrade or not. :)

Pada Haslina....mmg amalan yg baik sbb kita blh kena students lebih rapat dgn masa yg singkat.