Pembaca Blog Ini...

Sunday, July 24, 2011

Lata Belatan

Hari Jumaat baru ni, kitorang satu famili pi berkelah di Lata Belatan.


Dah lama dah plan nak pi berkelah.


Budak-budak je yang seronok mandi.
Orang tua, duk makan.. makan.. makan..


Makanan banyak..
Kira macam portluck laaa.
Ada yang bawa ayam..
Satay ikan..
Bawa sotong...
Nasi..
Air..

Saya dan cik abang goreng bihun secara bekerjasama......
[Lupa pulak nak ambil gambar bihun.]


Cik abang beli jagung.


Abah (ayah mertua) bakar jagung, sangat enak!
Kitorang bakar tak sama macam abah bakar.


Tengok si Haikal.
Muka tidak terkawal akibat kusyuk memakan jagung bakar!
wakakaka.. (tak tahan gelak)


Mak Lang pun layan jagung jugak.
Walaupun jagung dah nak abis... Tapi, riak wajah masih terkawal!
hehe

[Nota: Berkelah bersama keluarga adalah indah.]


7 comments:

ArELeEz said...

betul3!!! w/pon picnic kat tempat2 bese/dekat tp, bila dgn family terus jadik macam gi tempat 5 stars! worth it, bebeh! ;)

Tihara said...

salam..haah, mmg indah gathering ng famili..nak2 lg picnic camni..

Tihara said...

eh..lupa nk tanya..tpt ni kt are mana ey ?rasa cam nk g jer :)

~ain said...

leez.. sangat aaa betul!

~ain said...

tihara.. perut jadi lapar je.. hehe.. tmpt ni kat area Jabi, Besut.. gitu aaa..

zh-ena said...

besarnya sotong bakar tu ain

~ain said...

ena.. kalau musim sotong.. dua ekor sotong kat sini boleh cecah sekilo tau..