Pembaca Blog Ini...

Sunday, December 11, 2011

"My Great Cuti Cuti Cinta Contest" by Puan Stoberi

Disebabkan hari ini adalah sedikit free (esok kena pi outstation) saya pun nak join contest Puan Stoberi. Contest dia macam senang je.
Lagipun, dah lama tak join contest montest (boleh?) ni..


Hmm... Kalau percutian romantik tu ada juga tahun ni.
Tapi, sekarang tak de mood nak romantik-romantik ni... (tetiba)


Ok, cuti-cuti cinta yang paling best sepanjang tahun 2011 ini ialah percutian ke Penang!
Saya ambil Penang sebagai percutian paling best sebab ianya bersama keluarga.
Saya masuk ikut jambatan.
Bayo RM7 kan. Keluar takyah bayo...



Percutian 3 hari 2 malam ini disertai oleh 10 orang ahli keluarga!
Bayangkan ... 10 orang!
Meriah tak hengat. Macam-macam ragam.

Saya, cik abang dan Icah (adik saya keempat), gerak dari Setiu jam 7 pagi.
Sampai Penang kira-kira jam 11 pagi.
Am (adik saya ketiga yang memang kerja Penang) dah tunggu kat opis dia.
Pi check in kat hotel (tak ingat nama), kemudian... pi makan!
Dia bawa kat gerai mana tah!
Tak sedap.... hahahaha


Tunggu ayah emak dan adik-adik lagi 3 orang sampai dari Serdang.
Lepas tu, ayah ajak pi makan lagi.
Diorang beramai-ramai belasah nasi kandar. Saya?
Tak lalu lah pulak. Order nan cheese.
Boleh tahan!


Lepas perut ketat makan nan cheese, emak pun berkata...
"Mari kita pergi shopping jeruk dulu.
Kang esok lusa dah letih, mesti dah tak syok dah nak shopping!


Kami pun membalas, "Baiklah, emak! Mari terjah kedai jeruk..."


Esoknya, pagi-pagi ayah dah kejut..
"Jangan tidur lepas subuh! Kita nak pi Bukit Bendera.."

"Baiklah..." ~kami


Sayup-sayup je dari atas Bukit Bendera.
Naim siap kena buli lagi.... ahhaha


Kebetulan, masa kitorang pi Penang tu musim durian.
Destinasi pertama hari kedua ialah mencari durian....
Durian kampung, dimakan sambil menutup mata!
Heaven!

Kemudian, ke Muzium Perang!
Tenaga banyak dihabiskan di sini.


Oh ya!
Di Batu Maung tau muzium ini.
Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh geledah entri dlaam blog saya bawah label Penang.


Lepas balik dari Muzium Perang, kaki semua dah longlai.
Balik homestay (malam kedua tidur homestay), solat semua.


Emak secara tiba-tiba berkata,
"Mari kita makan Char Kuew Tiaw!"


Argh... masa ni kaki saya dah longlai sangat.
Tapi, dek kerana orang kata Char Kuew Tiaw Penang ni best, saya pun gagahkan diri.
Seret-seret kaki laaaaa menuju ke gerai. hahaha


Hari ketiga.. Balik! Naik feri.....

Hafiz (adik kelima) dah letih.
Emak tukang urut..
=)

Ok.. itu sahaja fasal percutian yang paling best 2011.

Alamak! Lupa...
Kena jawab soalan jugak laaa. Kata contest kan?
Saya tak salin soalan lah, ye!
Saya tulis jawapan je.


1) Sepanjang tahun 2011, Puan Stoberi telah pergi ke Kota Kinabalu pada Januari, Cameron Highland pada bulan Julai dan ke Hongkong pada Oktober 2011.
(Tapi, tak kasik pun ole-ole. Sampai hati. hahahhaha)


ii) Saya suka blog Puan Stoberi kerana selalu ber update.
Jadi, adalah bahan bacaan baru untuk saya setiap kali jalan-jalan ke blog dia. [Cuba bayangkan, blog yang dua tiga minggu sekali update, memang taklah nak terjah selalu kan?]


Tapi, satu je tak pueh hati (mati laaa kena potong markah ni).


Blog Puan Stoberi tak de butang previous page laaa..
Saya bukan hari-hari blogwalking. Jadi, selalu ketinggalan entri menarik.
Perah otaklah saya, macam mana nak korek entri yang terlepas kat blog Puan Stoberi.


Ok, itu sahaja..
Harap boleh menang hadiah, walaupun sagu hati..


hahahahahahahaha

5 comments:

PUANSTOBERI said...

Nak hahahaa jugak.
Teheee.. oke, tenkiu Ain sudi join. Pasal butang previous entry tu nati akak pertimbangkan semula ya. Sbb akak sendiri pun rasa susah takdak button tu. Mieheheh. :P

Again, maceh sudi joingg (^^)

Sidratul Muntaha said...

I like penang!!
bulan 2 ni aku gi lagi.
kali ni aku nak jln puas2 mcm ko.

~ain said...

Sama sama kekda...

~ain said...

Sama sama kekda...

~ain said...

Ayu... Penang best laaa jugak. Hihihi... Kalau ramai ramai lagi best....