Pembaca Blog Ini...

Wednesday, April 17, 2013

Rice Dispenser Pelepas Geram

Saya telah membeli mendalah ini untuk melepaskan geram! 
Saya dah lama nak beli mendalah ni. 
Banyak kali saya hint hint kat cik abang. Dia buat dek je. 
Geram. Tapi, simpan dalam hati je laaa.. 


Dalam hati isteri mithali (konon) ini, 
"Mungkin suamiku itu tak de duit lebih kot. Sebab tu lah dia buat dek je.."


Akan tetapi (sangat ayat penulis)..
minggu lepas eh... Ahad lepas dia ajak saya ambil kereta WUH dia kat pomen.
Dia modified WUH. 


Saya tanya, berapa kena semua ni?
Selamba dia jawab, "RM1000. Dapat diskaun jadi RM950 je.."


Saya macam... "Apa?? Perlu ke semua ni?"
"Perlu.."
"Kalau tak buat, kereta takleh jalan ke?"
"Takde lah.. Ini untuk kepuasan.."


Sakit hati. Orang lelaki macam ni laaa, kan?
Bila kita, "Jangan membazir. Ingat sikit.."
Bila dia, "Demi untuk kepuasan..."


Dia cakap lagi..
"Nasib baik abang habiskan ke kereta. kalau abang habiskan ke pompuan lain?"
Alasan nak kasi aku senyap laaa tu, kan?


Haaaaaaaaaaaa!
Saya pun geram. 
Saya pun order Rice Dispenser ni dari Kak Stoberi. 
Mula-mula nak lepas geram, usha Coach.
Lepas tu, fikir.. fikir...
Macam sayang duhet.. het.. het.. 


haaaaahaaaa
Lepas tu, memang duit haku sendiri yang habis!
Tapi, puas hatiku!
[Kita boleh claim next next next time]

2 comments:

ArELeEz said...

rice dispenser ni utk ape, xtually? owh.. sy sgt org kampung.. harap maklum. hu3..

zarena heeney said...

hahahahhaha mmg ayat lelaki mcm tu la
kdg2 geram kan