Pembaca Blog Ini...

Wednesday, September 18, 2013

Malu Pulak Aku Dibuatnya........

Semalam lepas kerja pi rumah abah. Bawa mee sup perut power kebabom.. Hahahha.. Adik beradik lelaki cik abang suka beno makna mee sup kedai tu. Alahai, ada satu kedai makan kat mana tah. Saya makan rasa biasa-biasa aje. Selera masing-masing, kan?


Petang-petang sekarang TV3 tengah tayang drama Cinta Jannah, kan. Saya layan juga lah sket sket. Petang petang tu kan takde buat apa. Kadang-kadang sambil sambil kupas bawang nak masak tu, sambil-sambil tengok tv. Tak minat sangat sebab hero dia tak mencapia piawaian saya. ahahahaha...


Petang semalam tengok dengan abah, cik abang dengan adik ipar. Siap cerita emo emo dengan adik ipar pasal Jannah tak kenal orang kampung dia. Adik ipar saya kata, itu orang kampung sebelah. Ohooo.. mak tak tau, nak.. Hahaha Then, tetiba ada babak macam dia orang romantik-romantik ehem ehem kat bilik.


Tetiba aku jadi malu gila nak mamps.... Terasa muka aku merah meletups.... Babak tu macam buat saya malu sangat. Tah lah ek. Saya tengok abah, cik abang dengan adik ipar saya rilek je. Adik ipar saya siap cakap, "Kak Ain, apesal macam terbalik? Kak Ain dah kawin, tapi malu semacam. Ti yang belum kawin ni pulak yang tak malu..." HAHAHAH


Kan? Tah apesal tah. Sebenarnya, saya ni pemalu! (statement apakah ini?) Kalau bab macam ni, kalu tengok sorang-sorang pun haku malu tau. Siap tukar channel lagi. Kalau tengok movie mat salleh kat Internet, saya siap cepatkan babak-babak tuttttttt tuttttttt.. Tak sanggup nak tengok.


Saya cakap kat cik abang yang saya ni pemalu. Pastu dia buat tak dengar aje!


Boleh?

2 comments:

Has said...

alah.. x tgk cite ni. tgk gitu2 je sbb x minat hero ni. not my taste..hahaha

Sidratul Muntaha said...

mmg part ni buat aku pun malu weih
seb abek aku tgk kat tonton je sorang2
tpi bagusnya ain klu kita tgk part ni
kita malu tu
maksudnya kita suci lagi
bluekk!!
muntah darah aku