Pembaca Blog Ini...

Sunday, September 7, 2008

Kalau lah diberi peluang....

Kalau lah saya diberi peluang, saya ingin memiliki duit yang banyak supaya:-

  1. saya boleh sponsor semua ahli keluarga saya temankan abah g haji beramai-ramai tahun ni.. kesian abah pergi seorang..
  2. saya boleh beli apa saja yang terlintas di kepala
  3. saya tidak perlu menjawab soalan yang terlintas dalam kepala saya..."yang ni ke? atau yang ni ke?"~aduh..seksa nak menahan nafsu beli ni..
  4. saya tidak perlu meletakkan kembali barang yang telah saya ambil di rak supermarket apabila semakin hampir dengan kaunter bayaran. ((dah laaa letak ice cream kat rak baju)) hahhaha tak patut..
  5. saya tak perlu survey harga.. nak je barang terus pegi beli.. haaah..amik ko!!
  6. saya boleh balik KL setiap minggu supaya saya boleh berbuka hari bersama mak ayah saya.. ahaha..ngade2..
  7. saya boleh bagi duit pada suami saya supaya dia boleh berulang alik setiap hari dari kemaman ke setiu..dapatlah saya berbuka puasa bersamanya setiap hari..ngade2 lagi...
  8. saya boleh bayar hutang kete, hutang RM saya pada mak ayah saya (heheh..) dan hutang PTPTN suami saya.. supaya duit peruntukan shopping bulanan akan lebih meningkat ...yeeeeeeeee haaaaaaaaa
  9. saya boleh beli kamera digital baru sekarang jugaaa!!! huwaaaaaaaaaaa...
  10. saya tak payah laaaa keje..duk je laaa rumah kan kan kan.. ~mempertingkatkan usaha menambah berat badan.. hahahah
  11. saya boleh beli dan hias rumah yang ala-ala "deko bersama eric" tuuuuuu...
  12. saya boleh juga ...........
  13. saya nak.........
  14. bla bla bla..

tapi.. kalau lah semuanya boleh dibeli dengan wang...

namun..apa yang saya nak "bold" kan di sini ialah:-

~hutang saya pada mak ayah..hutang wang ringgit boleh laaa saya bayo.. tp..hutang budi...sampai mati pun saya tak kan mampu settle kan..budi dan jasa kasih sayang abadi mak ayah yang rela berkorban apa saja untuk kebaikan dan kesenangan saya.. uwaaaaaaaaa..sedih sedih

~suami saya memang boleh berulang alik dari kemaman setiu setiap hari.. tapi, tenaga dan perit jerih dia memandu.. kalau kepenatan semasa memandu..huuuuh..saya takkan dapat maafkan diri saya walaupun saya ada puluhan juta mahupun ratusan juta RM dalam akaun saya...mungkin saya tak dapat menggantikan kasih sayang dan perhatian yang suami saya berikan pada saya..

jadi..

lu pikir laaaaaaaaaaaa sendiri.. ~kasar beno ayat nye ni!!!

1 comment:

Tulip said...

hai..salam ramadhan ;)
waah teringin banyak duit yerr..sama laa kita yerr hehehe..tp dipikir2 balik, ntah2 org yg kaya sgt2 tu x bahagia pun cam kita yg sedang bahagia nii hehehe