Pembaca Blog Ini...

Thursday, April 30, 2009

Jaga exam dan masak ikan kerisi


Lenguh sungguh badan hari ini..
Dari pukul 2 sampai 5 petang
duk melangok dalam dewan jaga student final exam..

Ah giler punye sengsara jiwa den duduk dalam dewan itu..
Student pulak,
kalau dah siap atau agak-agak tak de idea dah nak jawab apa,
tak payah laaa duk lelama dalam dewan!! blah laaa cepat...
Tekanan wooooo duduk 3 jam tanpa buat apa-apa
selain bangun duduk, bangun duduk...
jalan-jalan sikit round2 dewan,
lepas tu tengok jam,
lepas tu duduk semula....
sabar ajelah.. lama-lama, saya selawat dalam hati aje..

Subhanallah..
Walhamdulillah..

Wala ilahaillah..

Allahuakbar..


Akhirnya, detik-detik perit pun berakhir..
3 jam berlalu dengan jayanya!!

Petang tadi, ingat malas nak makan nasi..
Rasa nak makan kuew tiaw tomyam saja..
Bahan semua dah ada tinggal lebur aje kan..

Tapi, cik abang saya nak makan ikan kerisi masak asam pedas..
Jadi, saya ikutkan saja lah..
Suami saya siang sayur kangkung sangat kelakar!!
Rasa nak tergolek-golek gelakkan dia!!

"Alah, biarlah.. Bukan ada orang lain pun nak makan, kita berdua aje!" ~dia jawab bila saya gelakkan kangkung 'hasil kerja tangannya'........

But, frankly speaking...
i'm sooooooooooo lucky
sebab dapat my cik abang sebagai suami..
Sangat rajin menolong di dapur..
Harap-harap kerajinan nya itu akan berkekalan laaaa.. :-)

6 comments:

zh-ena said...

huhuhuhu duk jwb exam..teringat time sekolah dulu..selagi tak abis masa mmg takkan kuar..selalu doa last minute dpt la jawab soalan yg tak tau nak wat camne hehehehe

rindunya time sekolah dulu

~Eila @ Along~ said...

bagus2..suami menolong di dapur tu tanda die anak mak tau..hehe

honeylanz said...

HUH..lama x masuk examination hall..

norainiammran said...

ena.. ye lah... time ujian dulu ain tak berani pandang kiri kanan pun sebab takut org tuduh meniru.. asyik pandang depan je sampai sakit tengkuk..

kak eila.. dia anak abah.. tak rapat pun dengan mak dia masa mak dia masih hidup dulu. tapi, abah dia pun jenis suka ke dapur jugak. mungkin menurun perangai abah dia laaa..

honeylanz.. jomlaaa masuk hari isnin depan. teman ain jaga exam lagi.. huhu

Mrs LVoe said...

hubby sha rajin mgemas.. bile suh hubby potong sayur mst hancur sayur tu jadi.. kupas bwg leh la

ikan kerisi goreng garing buat sambal sedapppp

norainiammran said...

sha.. memang! hubby ain pun potong sayur tak fesyen apa tah.. nak makan pun tergelak-gelak tengok sayur dia tu..

BTW, ikan kerisi memang sedap goreng garing.. rasa nak makan dengan tulang-tulang sekali..