Pembaca Blog Ini...

Monday, August 24, 2009

Tag: Marriage

Oleh kerana sangat tidak ada masa nak update blog, jadi saya buat entri autopublish ye...
Jawab tag.. Dari siapa? Rahsia!!!

1) Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya …

sekolah.. hahaha

2) Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…

Suka berborak (mengayat laaa tu). suami saya adalah pengantara antara saya dan seorang lelaki lain yang nak ngorat saya. last2 saya tak jadi ngan lelaki lain tu, tapi makin rapat dengan dia. Tapi rapat kawan sekolah macam mana sangat kan? Takut cikgu marah laaaaaa (habis laaa kalau ada cikgu saya yang baca blog saya).. hahahahhah


3) Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …

tangga.. tangga kat Pulau Kambing ... Kat mana? hehehhe tak yah lah cerita...

4) Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya …
"Saya ni, sebenarnya dah lama suka kat awak..." kah kah kah .. nak tergelak je bila ingat semula!! tak padan ngan bebudak, pandai nak mengayat.. saya mula-mula ingatkan cinta monyet laaa... tapi kawin juga saya ngan mamat ni akhirnya!


"Jom, kita kahwin nak?" eh.. ye ke? tak ingat laaa.. AHAHAHAHAHA

5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
Lebih kurang 9 tahun.

6) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
1 tahun 5 bulan lebih laaaa


7) Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
yang terbaru.. harijadi saya 11 Ogos baru ni. Terkejut gile... Yang biasa-biasa tu, tak selalu sangat laaa.. Tapi, bila sesekali dia buat kejutan, macam nak menangis den dibuatnya
.

8) Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …

Membina keluarga yang bahagia dan hidup sederhana.
Ayah saya kata, kalau hidup mewah sangat, dalam tak sedar nanti jadi riak, nanti lupa mati..Ada anak 2-3 orang pun cukup.. Syukur Alhamdulillah...

9) Bagaimana dia melayani karenah anak2?

belum ada anak lagi laaa..


10) Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda
.
Baik-baik saja....

Saya nak tag..
Ena ibu Umairah..
Ayu ibu Aqil Hamam..
Kak Eila..
Has.. (kenapa has dah merajuk tak nak update blog? sedih tau...)

Kalau u ols belum buat lagi, buat laaaa..
Kalau tak nak buat pun takpe..
Saya tak kesah..


8 comments:

honeylanz said...

ain.. dah x merajuk dah!! nah 3 n3 sehari...hehehehe... ain has dah pernah buat tag ni... nnt has up kan..hrp2 ada..

Sidratul Muntaha said...

adehh
kena jugak!!!
camno nk buek nih?
den mana ado gmbo nikah or gmbo kwin.
den bese2 jer ain oiiiiiii!
nikah masjid pastu blik kenduri
mlm tolong rewang lagi sebab buat tahlil arwah nenek n atuk kat umah pada ari yg sama.(tapi belah mlm ler..)
xdonyo nk sanding2,takdonyo nk tngkap2 gmbo.
den org kampung jo!!
ahahak!
akan kuusahakan jugak wahai ain ku oiii!

~ain said...

has.. kalau ada, bagus laa.. kalau tak de, takpe.. tak yah susah-susah..
has.. jgn merajuk lagi laaa.. tak besh laaa..

ayu.. bagusnya ayu!! simple je majlis ye? tak pe laaa yang penting sah.. AHAHAH kalau tak de gambar.. nak tahu cmno ekau jumpo dgn cik abe sam ekou jo.. hehhe bzzzzzzzz body!

zh-ena said...

woooooo akan ena buat nnti

~ain said...

ena.. buat jangan tak buat ye..

Zura said...

nti klau saya dh kawin bolehlah jwb tag nie kan ain....hehehehe...nk simpan dulu lah tag nie...dh kawin nti nk terjah balik blog ain tuk jwb sume soklan tue....hahaha

~ain said...

zura.. boleh laaa nanti pas zura kawin, boleh laaa buat tag ni!! =)

Sidratul Muntaha said...

dah buek dah!