Pembaca Blog Ini...

Monday, September 7, 2009

Hubby's Workstation

Saya snap gambar semasa mengekor cik abang ke opis.
Mengekor je saya ni..
Lantak laaaa.. Laki haku kan bos

Benda wajib ada dalam opis cik abang...

Rilek je p kerja pakai t-shirt dan jeans.
Tak pe.. Bagus lah sebab tak payah saya
nak iron baju segala, kan?

Lepas tu, sikit punya bersepah oooooo opis ni..
Dengan barang nye, dengan kerusi banyak nya, dengan pelan bersepah..
Tapi, suami saya jenis well-organized punya orang,
semua dokumen penting dia simpan elok-elok.
Mudah nak refer katanya...

Kalau saya, hahahahaha lepas kelas buk.... buk.... campak nota ke sana sini.
Bila nak cari, haaaaaaaaaaaa menggagau!
Kalau kat rumah pun, cik abang laa rajin mengemas.
Saya? Rajin juga..
Rajin ambil barang, lepas tu tak reti nak letak tempat asal.
Cik abang jeling, saya jeling balik!!
hahahahah


Seronok kan?
Kalau kerja satu pejabat dengan suami..
Tapi, nanti muak juga kan.
Terasa nak muntah pulak tengok muka masing-masing..
Eee.... tak nak.... tak nak....

Apa keje yang saya boleh buat
kalau nak kerja sepejabat dengan cik abang?
Dah laaaaa ramai bangla, indon.. eeeeeeeeee, ngeri!!

Cik abang pulak,
takkan laaaaa nak duk mengadap student setiap hari.
Mahu nya dia stress!
Nanti dia pun muak dok dengar saya membebel-bebel
ala-ala nenek tua kat student..
Pengsan laaa cik abang kalau kena menaip soalan segala....

Ini adalah kotak tah apa tah..
Cik abang kata kotak ni nampak je gini.
Tapi nilainya mencecah ratusan ribu ringgit Malaysia.
Ratus ribu tau..


Apa-apapun, ada baik nya kalau kita berpisah seketika.
Orang lain pun tak 'sakit mata'! =)

3 comments:

honeylanz said...

dtg buat spot check yea?? tu mmg has selalu buat ;)

Zura said...

betul tue ain...org kata jauh lah wangi...dekat tue busuk...br ade rindu rinduan...

~ain said...

has.. spot check.. hahah idak lah sampai macam tu.. tp kdg2 ada gak laaa nak spot check.. serampang dua mata kata orang..

zura.. ye cik zura.. kalau asyik sama je, mesti dah tak rindu kan? kalau keje lain2, tak sabar nak tunggu petang.. bila duduk saja2 teringat dia, tersengih2 sendiri.. ek eh.. terlebih sudah!!