Pembaca Blog Ini...

Thursday, October 1, 2009

Bawa kereta ter nget.. nget..

Saya sudah lebih sebulan tak drive.
Sebab kereta saya cik abang bawa, kereta cik abang ada kat rumah abah.
Masa bulan puasa hari tu malas nak drive.

Tadi, drive sendiri pergi kerja.
Cik abang bawa kereta dia.
Terpaksa juga ambil kereta kat abang ipar sebab hari ni cik abang ada meeting.
Kalau dia meeting, alamatnya memang balik lewat laaaa..
Kalau tak pukul 7, pukul 8 malam baru sampai kat rumah.
Takkan saya nak tercongok kat opis sampai malam kan?
Tak de nye saya berani..

Ok.. biasalah kan..
Bila dah lama tak drive, saya jadi kekok yang terlampau.
Viva saya pulak adalah manual..
Saya suka manual sebab pick up lebeh..
(padahal bawa kereta macam kura-kura jugak pun..)

Serba tak kena je saya rasakan..
Nak adjust kusyen pun dah lama gilo.. haaaaaaaaaaa... apa gelak2?
Rasa nak tambah power spek je bila drive.
Rasa macam tak yakin ooo..
Tapi, kuatkan semangat jugak laa..
Sampai bila kan..
Nanti terus kena pi memandu kereta ada tepek L sebesar alam
milik driving school pulak kalau dah lama-lama tak reti bawa kereta.
Lagi haru..

Sampai kat traffic light, merah pulak daaaaaaaaaaahh..
Sungguh tak sukeee..


Bila dah hijau, ek ehhhhhhhhh terlepas clutch lebih pulak..
Apa lagi, heheheh termati enjin laaaaa... (Haaaaaaaaaaa... gelak? gelak?)
2 kali tau u ols.. start je mati.. start je mati enjin..
Cis.. durjana sungguh laaaa...
Rilek Noraini.. rilek... Tarik nafas..
Don't be so clumsy..
Eceh.. bagi semangat kat diri sendiri.


Oh... rupa-rupanya tak free gear.. ahahahhahahahha.. (apa gelak-gelak)
Sungguh kekok sekali..
Mesti kereta belakang hangin kus kus je..
Ampun ye, dik.. Selamat hari raya...

Sampai kat traffic light lagi satu,
berdoa kepada Ilahi agar traffic light itu tidak bertukar menjadi hulk merah..
Huh... syukur.. hijau... terus je pecut..
sebab takut tetiba jadi merah pulak kang..
haruuuuuuuuuuu.. hahahaha

Sampai kat opis...
Oh.. nooooooooooooo..
Tempat parking saya ada kanopi majlis jamuan raya semalam.
Giloooooooooooo ah.. apesal tak cabut kanopi tu petang semalam?
Haru laaa ini macam..


Terus je jalan cari port lain.
Sekali semua penuh daaaaaaaaaa...
Haaaaaaaaaa.. sudah.. Macam mana ni?
Saya ni dah lah fault bab2 parking masuk belakang ni..
Saya kalau pi mana-mana akan cari parking yang masuk straight je tau.
Kalau kena bab2 undur ni, aduiiiiiiiiiiii.. pasti saya akan jauhkan..

Saya pusing 2 kali gak laaaa nak cari parking masuk straight.
Tak jumpa.. 2 kali pusing, 2 kali jugak laaaa
saya termati enjin dekat bonggol2 yang ada di sekitar jalan opis ni..
Adoiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!! Tekanan sungguh laaa...
Clutch VIVA ni tinggi sangat laaaa, bang.. (tetiba salahkan clutch)
Tapi, saya masih mampu tersenyum kerana saya adalah seorang yang positif.. =)

Bengang je bila lalu kat parking port saya, kanopi masih tak dirombak lagi.

Tetiba dapat satu idea..
hahahahhaha
hahahahhaha (gelak jahat durjana dulu)
hahahhahahah (gelak lagi)
hahahahahahha (apesal tak leh berhenti gelak ni?)

Saya parking kat post pak guard.. ahahahhahah..
Nasib baik kereta ku kecil dan comel.. Tidaklah mengganggu lalulintas.
Eh.. dengan izin tau.. Pak guard bagi... Baik pak guard tu...
Tetiba memuji pak guard.
Padahal selama ini pak guard adalah musuh ketat sejak di bangku universiti lagi.
Siapa yang duk UiTM Segamat akan faham laaaaa.. hehehe

Ahhhhhhhhhhh... Lantak..
Dari haku duk memusing sampai 44 kali kat sini, baik aku pi tawaf kat Mekah je..
Dapat gak pahala kan?
Malas nak pk banyak2 terus je redah parking kat post pak guard.
Parking kat post pak guard ni, saya boleh nampak kereta saya dari atas ni..
Opis saya tingkat 3 tau.
Tak pe.. nanti tengahari saya alih laaaa kereta saya kat tempat sepatutnya.

Lepas ni, saya memang kena drive sendiri laaa..
Tak leh laaaa senang lenang je...
Kang tak pasal2 my confident level jatuh menjunam kang...

Dulu masa mula2 dapat lesen, Naim suka ejek saya bawak kereta ter nget nget..
Ter nget nget tu ialah kereta terhenjut2 sebab mati enjin laaa.. hahahha

Ok.. nak pi kelas..

4 comments:

zh-ena said...

ena masa mula2 dpt keta pastu bwk keta lg la lawak..takut gila bila nak kena berhenti pastu kena drive semula..mcm kat traffic light ker..kat toll ker..

pernah sekali kat toll dah hidup pastu nak msk gear asyik la mati smp keta belakang dh horn..lg la ena menggelabah..adk beradik ena dah la syik gelak langsung tak bg semangat betul la..antu betul..heheheheheh kenangan tu semua

~ain said...

itu laaa..kalau kat bandar, memang bagus laaa bawak kereta auto.. senang kan.. tapi, ada gak kelemahan kereta auto ni kan..

kita ok je kan.. tapi bila kena horn tu yang menggelabah tak hingat.. menitik peluh jantan betina semua.. hahaha

Zura said...

hahaha...lawaklah ain...ala sape pun alami bende sama...mase mule drive dulu pun alergic tul klau jumpe traffic light n whatever simpang tuk benti....

~ain said...

zura.. bila dah gelabah semua benda buat tak kena.. hahahah