Pembaca Blog Ini...

Monday, March 15, 2010

Pertandingan Mari Teka Cerita!

Sticky Mode!

Haaaaaaaaa....
Cerita pasal kek kukus yang saya buat malam tadi.

Lepas kukus tu,
saya buka aluminium foil yang tutup loyang kan...
Cantik je naik nya..
Bangga dah seposen!!

Lepas tu, bawa pi depan tv.
Siap dengan pisau sekali..
Potong la...
Wah.... gebu.. moist...
nampak sedap lagi menyelerakan....
Sure meleleh air liur masa tu...

Sekali bila makan....
Saya pandang cik abang....
cik abang pandang saya....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Sekarang saya minta anda
meneka kesudahan cerita...
(post a comment je)

1. apa yang telah terjadi selepas itu?

2. mengapa perkara itu terjadi?


Pertandingan ini terbuka kepada

semua follower ~Hakikat Kehidupan
kecuali cik abang.....

Hanya akan diadakan
sehingga 15 Mac 2010 (Isnin) sahaja.

Tak kira laa pukul berapa pun..

Keputusan akan diumumkan pada 17 Mac 2010.
Waktu? Bila saya free.... hehhehee

Hadiah untuk tekaan yang tepat?
Novel terbaru saya
"Sepupu Lego"
yang bakal terbit bulan hadapan
beserta sebuah hadiah misteri.


Jika tidak ada yang berjaya meneka dengan tepat,
jawapan paling hampir adalah dikira sebagai pemenang!


19 comments:

zh-ena said...

emmmmm apa yea
selalu ena baca kek ain akan bentat
apa nak pikir nie


ena teka kek ain tawar kot
ain terlupa nak letak susu yang telah uncle beli untuk ain

ain boleh teka baper kali nie?
nak teka lebih boleh tak :p

Sidratul Muntaha said...

1.kek yg dipotong meleleh kuar batter yg tak masak.

2.maybe sebab suhu oven tak sekata.
sekian.

honeylanz said...

1. cake tu kempis

2. terlebih gebu sgt smblm tu??

CkDs AhRa said...

mesti kek tu tak sedap kan.hahahah(suka2 jerk ckp kek org tak sedp).mmg gebu tapi rasa dia lain macam skit kan..sebab terlebih letak soda bikarbonat..tak pun baking powder...hehehhe..teka jerk..mana tahu dpt hadiah..

Sidratul Muntaha said...

nak teka lagi boleh?
sebab ain luper letak gula tapi tertukar dengan garam kot?!
tu yg jadi rasa gitu.

satu lagi teka...
ain luper letak essen vanila..
kek aderlah berbau hanyir!!

Tihara said...

acara pandang memandang berlaku kerana kek nya sedap tak terkata..harap2 betol la..

Tihara said...

ngucap akak tadi..rupa2 nya akak tak follow ain..akak add link saje..tapi tetap mcm follow gak kan..dan akak dah follow.. :)..

~ain said...

kak tihara.. hmm TQ.. ain tak perasan, sebab ain pun ingat akak dah follow. Tapi, it's ok.. just a small matter kan.. hehehhe

Tulip said...

salam,

mohon dapat isi survey di blog saya ye ;)

~pendidik anak bangsa~
-------------------------------
tapi nak jwb jugak soalan di atas,

Sekali bila makan....
Saya pandang cik abang....
cik abang pandang saya....
*
*
kek rasa lain sangatt ler...(rasa apa tak pasti le pulak heheh)

zh-ena said...

woooooooooo ena nak teka lagi


kek tu sedappppppppppp sangattttttttttttttt

tu yg ain pandang suami
dan suami pandang ain

hehehehehhee

~ain said...

sila teka lagi.. lagi ramai pemenang lagi bagus.. hhehhehe

ise said...

kek rasa sedap senggoti,chef wan pun takda rasa macam ni ha ha

~ain said...

abang.. komen abang di atas tidak dikira sebagai penyertaan. penyertaan abang tidak sah kerana tidak memenuhi syarat...

hAnIsAh_aMmRaN said...

kek tu rase sabun?sbb tertumpah sabun...tp xsdr.tol x?aahahhaa..yes2..btol!

~ain said...

icah.. ko ingat aku ni ngek sangat ke nak buh sabun... dah dah.. penyertaan kau sama je macam abesam.. DITOLAK...

risanur said...

tetiba rase tawar kerana terlupa letak gula...

pB said...

tertukar gula dengan garam ...

icee-yah said...

em..abang cakap Nak...nampk sedap..pastu cik ain pon bagi..muke cik abang tersenyum...
anyway..salam perkenalan:)

icee-yah said...

cik abang:sedapla ...
ain:aala..
gelak bersame-same..
nak lagi..