Pembaca Blog Ini...

Sunday, March 28, 2010

Pilih Tile

Dalam perjalanan balik ke Serdang,
mak ayah ajak singgah beli tile untuk rumah.
Kedai ni terletak di Nilai.
Macam-macam pattern ada.
Selain tile kedai ni ada jual macam-macam
barang hardware dan bahan binaan yang lain.

Mak nak yang ini tapi, ini untuk bahagian luar.
Ayah suruh cari untuk dalam bilik air dulu.


Lama juga pusing-pusing dalam kedai ni.
Ye laaa.. nak cari warna yang sesuai, cantik dan murah.
Hahaha.. murah tu haruslah kan?
Cik abang laaa kena tolong pilihkan mana yang sesuai
sebab dia biasa buat kerja-kerja macam ni..


Naimah dan Naim.
Naim bad mood sebab apa tah.
Mak ayah buat tak layan je dia.
Imah je yang layan dia.
Lepas tu, dia lari-lari kaki dia tersepak tiles tajam.
Kaki luka sikit, tapi menangis teruk macam apa tah..
hahaha


Mak ayah pilih yang warna kekuningan dan coklat-coklat sikit.
Cantik laaaa jugak. Tapi yang paling penting, haruslah murah.
Sekeping tile untuk lantai saiz 1 kaki tu RM1 je tau..
Kalau untuk dinding RM1.20.
Berbaloi-baloi...



4 comments:

:: iManja :: said...

area maner ye kedai ni?

~ain said...

iManja.. kedai ni kat nilai.. kalau dari melaka, sebelum tempat jual kain2 banyak tu.. heheh

:: iManja :: said...

mm...nilai 3 ke?...alamak dr melaka...huhuhu..kalau dr bangi?

Sidratul Muntaha said...

dari bangi lagi dah dekat sangat!!