Pembaca Blog Ini...

Friday, April 2, 2010

Tulang oh Tulang! Susu oh Susu!

Mak kata sejak saya kecil, saya tak minum susu.
Mak sakit masa saya kecil-kecil.
Saya tak berkesempatan minum susu mak.
Saya tak suka minum susu formula.
Saya duduk dengan atuk nenek masa kecil,
cuma minum susu soya sahaja.
Bila bagi susu formula, tak nak..
(Dari kecik dah degil!)


Akibatnya, saya memang kurang kalsium.
Sekarang pun saya tak minum susu.
Kalau susu strawberi ke coklat ke boleh laaa....
Kalau susu plain yang macam kucing kat rumah ayah minum tu,
jangan berharap laaa...
Agaknya, susu bahagian saya masa kecil-kecil tu
ayah salurkan untuk kucing-kucingnya sekarang kot.
Entah-entah tulang kucing ayah saya tu lebih kuat dari tulang saya.
HAHAHAHA


Saya: Abang, owang kan kalau masa solat kan
semua tulang belulang owang bunyi-bunyi.
Macam nak patah aje tau. Dah reput kot!



Abang: Minumlah banyak susu.


Saya: Apa? Susu? Oh, no!


Gambar di bawah ini adalah dari google.
Saya beli yang perisa choc, ye!
Kalau yang putih tu,
ahahahahah tak tahu laaa mampu minum ke tak.

Yang perisa choc ni pun tengah duk tenung-tenung lagi ni....

Demi kesihatan tulang, saya akan usahakan!


psss....
Cik abang tanya, susu untuk urat tegang tak de?
hish... apa jenis soalan ni?

4 comments:

zh-ena said...

mmg kena minum susu ain nie :D

Tihara said...

susu anlene ni kena start minum masa umo 25 thn..pastu baru tukar ke anlene gold bila masuk 50 thn tp akak dah lama tinggalkan nya..

~ain said...

ena,, kalau tak minum tulang asyik bunyi je..

~ain said...

kak tihara.. lagi beberapa tahun dah kena tukar laaaa anlene gold ek.. btw, betul ke ketumpatan tulang akan bertambah kalau minum anlene ni...?