Pembaca Blog Ini...

Monday, June 28, 2010

Bebelan pagi..........

Pagi-pagi sudah bangun.
Malam tadi tidur lewat sebab ada orang tengok bola.
Adui.. tetiba je minat bola.
Tetiba minat German dan semuanya tiba-tiba.
Takpelaaa..
Asalkan dikau gembira, aku sudah cukup bahagia...


Bangun pagi, awal-awal.....
Dah set dalam kepala apa nak buat sebelum cik abang hantar ke office.
Maklumlaaaaa kan sekarang ni kan saya 'car less'. huk huk huk
Semua kena buat sebelum dihantar ke office, kalau tidak.... macam mana?
Takkan nak jalan kaki kan?


Mula-mula, pi cimb bank.. Amik duit. Transfer dalam tabung haji.
Kalau duduk memeram dalam tu kang, balik KL nanti lesap laaa tiba-tiba.
Mana nak layan sales sana sini. Jusco jahat (tetiba Jusco jadi jahat)
Makan pun sedap-sedap kat KL nun..
So, langkah berjaga-jaga... Kita asingkan siap-siap.
Masukkan sekali duit omak den dan ayoh den....
Settle!! Ringan kepala sikit..


Depan tabung haji tu, merepek gak.
Duk cari no akaun ayah.
Ada orang tu kan tukar handphone,
tapi tak transfer semua nombor dalam handphone baru..
Wadui laaaaaaaa....
Ayah pulak, tak save no akaun dalam handphone.
Nasib baik laa boleh guna ic no.
Pulak tetiba terlupa no. ic ayah.
Sungguh kalut sekali.
Nasib baik, pagi-pagi tak de orang kat tabung haji.


Lepas selesai urusan di tabung haji,
Pi singgah pejabat pos.
Tapi, cik abang laaa pi tolong saya siapkan urusan di pejabat pos.
Takpelaaaa.. kemaslahatan beliau pasal no. akaun ayah tu, dilupakan.....
Hehehe....


Kemudian, baru pi sarapan.
Pukul 9.30 jugak laaa hari ni masuk office. (kena balik lewat laaa hari ni)
Nasib baik aaaaaa kerja memang tak ikut jadual 8-5.


Itu pun ada orang dengki....
Biasalah kan..
Itu namanya lumrah alam!

psst...
kenapa roomate i hari ni duk dengar lagu Petterpan ni?
hak hak hak

8 comments:

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

waaa balik kg lagik... hehehehehe syiokknyer.. mimie bz pindah randah.... dah la class dah start.. huuuwwwuuuwwuuu bz n letih..
tp puas hati dapat kuarters lagik besar.... alhamdulillah..

Sidratul Muntaha said...

muntah darah!!
petterpan?
naper tak peterporn?!
wakakaka!

~ain said...

mimie.. ada kerja di upm hari khamis ni. tu yang kena pi balik serdang tu.. mie duk kuarters baru kat mana? putrajaya?

~ain said...

ayu.. hahaha.. ko jangan buat pasal di hari isnin yang hening ini.. hehhe

Sidratul Muntaha said...

akukan mmg suke cari pasal
haha.sakit ler jiwa ko dpt kwn mcm aku deh!!
aahahahaha.
klu duk sebelah rumah,maunyer cik ise dgn org tua pening botak kepala melayan kita beruda berjimba!!
wakakaka.

~ain said...

hahaha.. kang tak pasal2 menyentap kang.. hehe

Sidratul Muntaha said...

bkn sentap jer ain
meroyan!!
ahahha.

~ain said...

nnti ada pakatan menjauhkan kita kang.