Pembaca Blog Ini...

Thursday, April 21, 2011

Kosongkan

Hari ini kelas kat bangunan Fakulti Perhotelan.


Masalah utama lepas kelas kat situ,
ialah tak da ruangan parking kosong di bangunan akademik.
Sebab dah pukul 10 lebeh kan...
Kena datang awal, baru ada parking strategik!
Tension betul!


Tadi, seperti biasa saya round 3 kali
untuk cari parking sambil berdoa biar ada orang keluar
so that, petak parking tu boleh saya buh kereta saya.


Malang betul, tak ada! Tak ada langsung ok!!!!!!


Saya terus je parking kat petak yang tulis "KOSONGKAN".
Habis laaa kejap kejap lagi kalau ada lori ke bas ke nak masuk lorong tu,
orang akan duk announce suh alihkan kereta.


Saya bersedia untuk menghadapi panahan tajam,
"Eh, sikit punya besar perkataan "KOSONGKAN" tu ko tak nampak ke?"


Tak pun, saya pura-pura je yang saya berasal dari Brazil ke Paraguay ke...
Buta-buat tak faham "KOSONGKAN " tu maksudnya apa!


Wakakakaka


Pedulik apa aku!
Dari aku parking tengah jalan, kan?


[Aku guris gak kereta student yang parking kat tempat lecturer ni kang!
Tempat korang kan kat atas nun!]


6 comments:

PUANSTOBERI said...

apa nak buat..student skang suma da mampu berkereta.. time akak blaja dulu akur je jalan kaki panas2 buta dari umah sewa. hiksss

Zura said...

hehe...xsuke cari parking..plg lemah nk cari parking..

.imah. said...

takyah guris guris laa along.
ape kelas guris guris ni.
KITA BAKOOO JE. hahaha. ;p

~ain said...

kak reen.. sampai leceh ketiak kita kan.. ahahhaha

~ain said...

zura.. kalau boleh beli parking RM50 sebulan pun sanggup bayar..

~ain said...

imah.. ko suka ek tgk along masuk penjara?