Pembaca Blog Ini...

Saturday, June 9, 2012

Syukur! Alhamdulillah....

 

Sebelum ni saya ada membebel takut tak cukup duit nak bayar yuran, kan?
Beberapa orang suggest kan saya cuba apply biasiswa MyBrain.
Saya ingatkan untuk thesis, sekali tu tengok ada untuk coursework  juga.
Saya pun apply laa. Online je.


Alhamdulillah, masa kat rumah mak, 
saya ternampak notification email dari MOHE dari hTC. 
Saya berjaya ditawarkan biasiswa itu 
dengan syarat selesaikan semua urusan dalam masa 14 hari.


RM10,000 je pun. 
 Total yuran semua RM18,000 tapi dh bayar 4850 
so, yang kurang kena bayar sendiri. hehehe
Ayah kata siapa nak kasi 10k sesajaaaaa tanpa bayar balik?
Betullah tu. Kalau tak cukup, emak macam biasa dah offer gelang dia.. kuikui
Lepas habis belajar bolehlah kita berjimba ramba, 
beli kereta baru (matila kena marah ngan cik abang),
 tak yah bayar hutang PTPTN.
Tidur pun nyenyakkkkkkkkkkkkkkkk...


So, cancel lah PTPTN lagipun mcam dah sampai tarikh last je.
Dengan isu PTPTN yang pelbagai sekarang ni, risau jugak.
Cik abang suka sebab dia tak perlu fikir fasal yuran saya.


Allah selalu berikan hadiah untuk saya.
Sudi makbulkan doa saya.
Terima kasih, Allah!

5 comments:

PUANSTOBERI said...

wah.tahniah. ni dari Mybrain tu la kan. Bes nyer... yg penjawat awam punya tu tak kuar lagi pekelilingnya.. kami tak boleh nak apply mybrain ni.. huhu

Has said...

Alhamdulillah..niat baik benda baik...selalu ada jalan kan. happy for you too

~ain said...

kak reen.. lepas baca post kak reen fasal biasiswa ni laa terbuka hati nk try apply.. alhamdulillah dapat.. kaka reen keje gomen lagi byk kemudahan nak sambung kot..

~ain said...

has.. terima kasih... hugs..

zh-ena said...

klu mcm ena nie blh ker..