Pembaca Blog Ini...

Thursday, May 7, 2009

Pergi ke bandaraya Persisir Pantai


Hmm..
hari ini saya kerja half day saja.
Kelas sampai tengahari,
saya balik ambil suami saya kat rumah.
Kami nak ke Kuala Terengganu.
Suami saya ada hal dengan Bomba kat sana.
Dia minta saya temankan dia...
hehehe..
Saya pun, ok saja lah kan
sebab sekarang student pun ramai dah start final exam
dan semua silibus telah saya habiskan dengan jaya dan penuh bergaya..
hehe

Di office hari ni tak ramai orang sangat.
Ramai yang dah start bercuti,
ambil kesempatan laa cuti lama,
Khamis, Jumaat, Sabtu dan Ahad.
Ahad cuti sebab ganti Cuti Thaipusam jatuh hari Sabtu.

Saya dan suami tidak ada plan apa-apa cuti minggu ini.
Saya harus menepek di rumah menyiapkan manuskrip projek pertama saya.
Mentor saya sudah menghantar email 'ugutan' yang menggerunkan
dan membuatkan saya teruja.

Ok, berbalik kepada cerita asal.
Saya temankan suami saya jumpa Bomba,
tapi saya tak naik pun pejabat Bomba itu
sebab saya bukan ada kena mengena pun
dengan urusan mak nenek drawing suami saya itu.
Mana saya faham pun kan..
Saya duduk tunggu dalam kereta kat bawah saja
sambil periksa assignment student..
hehe

Lama juga tunggu suami saya siap kerja.
Suami ajak makan KFC..
huhu..lama sangat dah tak makan KFC..
Sebabnya, kan dulu-dulu katanya boikot.
Tapi, sekarang ni boikot juga,
tapi tadi ada orang dah teringin sangat,
jadi ikutkan saja laaa...

Hmm..alang-alang dah ke bandar,
haruslah menyopping sikit kan.. (sikit saja ye!!)
Saya pergi suatu tempat untuk beli tudung.
Di Jalan Kuala Berang, Kampung Pengadang Baru
ada kedai yang sangat popular yang gelarkan Syurga Tudung.
Sangatlah banyak tudung yang boleh dibeli secara borong.

Ada yang sangat mahal sampai RM990, dekat RM1k!
Ada yang sederhana mahal
Ada yang sederhana murah
Ada yang sangat murah dan rasa nak gila!!
ahahahha
Tengok tu!! Tudung harga 5 sen..
Macam tidak masuk akal, kan??

Macam-macam fesyen terkini ada dijual di sini..
tudung ala-ala ekin,
tudung sarimah,
tudung ala-ala cikgu siti dalam AF tu..
tudung angkasawan pun ada..
(hahaha.. angkasawan pun naik bulan pakai tudung sekarang ye?)

Saya ditemani oleh suami saya yang setia
dan sabar memberi pendapat dalam memilih
untuk membeli sesuatu untuk insan manis
yang melahirkan saya di dunia yang fana ini..

Tapi saya tak belilah yang tudung 5 sen untuk mak saya..
Saya pilih yang terbaik saja,
seperti mak memilih yang terbaik untuk saya selama ini..
heheh
(tapi, bukanlah tudung yang harga RM990 itu ~saya belum mampu!)

Heheh.. Nanti kita tunggu entri mak saya ye...(kalau dia rajin nak update blog dia laaa) heheh

Saya tak suka pakai tudung yang ada awning tu
sebab
saya rasa muka saya yang kembang semangkuk ini
akan bertukar jadi kembang 18 mangkuk pula nanti..
Tak percaya??




~




~




~



~



~


~



~



~



~



~




~




hahahaha
kan saya dah kata!!
tak mau percaya!!

8 comments:

Abe smart said...

wah comelnya bini abg pakai tudung,
macam cikgu siti hajar AF lak ha ha

norainiammran said...

abang.. mana ade!!!

zh-ena said...

heheheh ader jea la korang nie..tapi mmg la nampak kembang skit kat bhg pipi tu..

tapi tgk cikgu siti hajar pki sempoi jea kan..kembang gak

cik imah said...

uishh?
dh reti buat text strike kot?
potong2 je semua..
haha~ ;PP

Nurhayati said...

ish biar betul ada tudung rege 5 sen..

yati pun tak suka pakai tudung ada awning.. jangan kata 18 mangkuk 100 mangkuk jadinye hahaha.. tapi tgk u pakai cam ok je.. takde la 18 mangkuk pun hihi

honeylanz said...

has x pernah g lagi kedai "syurga tudung " tu. lagu mana rhupe tudung rm990??? oklah ain pakau tudung ber awning tu..pic tu mungkin sbb angle snap dr bwh..try snap pic dr angle sisi..ok aja has tgk

norainiammran said...

imah.. iye..aku ingat payah sangat.. rupanya senang aje..

yati.. hehe.. kalau pakai kadang2 ok laaa.. kalau pakai selalu, hahahah mesti ada orang sound pipi macam kuih pau..

has.. iye ke? ilusi optik saja semua itu.. dari angle mana-mana pun result nya tetap sama. tudung rm990 itu tudung sutera yang kainnya sangat laaa lembut dan halus..

norainiammran said...

ena.. hahah.. itulah pasal.. semua ini sebenarnya lebih berkaitan dengan keyakinan atau self confident kita. kalau kita rasa yakin je kita cun pakai gitu, of course ia akan nampak cantik.. heeheheeh