Pembaca Blog Ini...

Monday, May 18, 2009

Pesan Suami

Sebelum suami saya berangkat ke tempat kerjanya pagi tadi, beliau sempat pesan pelbagai perkara kepada saya:

Pertama
"Yang, dalam peti ais tu ada kek. Amat (adik ipar saya) hantar tadi.. Makanlah.. Kek yang diidamkan selama ini"

"Hmm..."


Kedua
"Yang, nanti ayam tu bawa turun bawah ek.. Duk atas tu beku kang petang tak sempat masak,"

"Hmm...." ~ beliau tak tahu saya cuti hari ini.


Ketiga
"Yang, baju dalam mesin basuh tu ada se round lagi tak jemur. Sayang jemur ye nanti,"

"Hmm..."
~ Alamak dah tengahari ni saya tak jemur lagi..
Kang kalau beliau balik kang tak kering lagi, habis laaaa saya..Suami saya ni, senyum senyum jugak..
gurau gurau jugak..
Time dia marah dan membebel..
Takut oooo....
terbakar cuping telinga di laser nya.. hehehe

Saya pergi jemur baju dulu yek..
Tata

4 comments:

Mrs LVoe said...

btuk tu ain.. suami time dia bgurau mmg tgelak je kita.. time dia marah aduhhh bnanah telinga hahahah

Anonymous said...

pesanan suami harus dilaksanakan segera..nanti berdesing telinga..hehehehe
-nurulzia-

norainiammran said...

sha.. memang.. memang.. ikut mood dan angin dia..

nurulzia.. sudah tentu pesan suami harus diutamakan.. kalau tak, berdesing telinga lepas tu turunlah 'hujan'.. heheh

honeylanz said...

huhu..has pun takut dgn pesanan n reminder hb. x suka la make him angry. kecik2 dulu mak marah x buat keje rumah ok lah..x jejas but not wif hb..pedas ooo