Pembaca Blog Ini...

Thursday, May 14, 2009

Saya sakit tau..

Sekarang saya sedang sakit ..
ada sedikit bengkak di tekak sebelah kanan dan kiri..
(internet pun sakit juga.. bertambah lah sakit saya bila Internet down)

Oo....
rupanya tonsil..
cuaca panas tak menentu sekarang ini
ditambah dengan saya yang suka sangat
minum air sejuk beku segar dari peti ais.. hehehhe...

Pergi klinik kerajaan saja sebab murah..
hahahah.. RM1 saja sekali rawatan..
Tapi, tak dapat MC.. sebab saya terlupa nak minta.
Doktor tu kata saya demam suhu badan saya tinggi (katanya laa)
tapi, saya tak rasa macam demam pun.
Biasa saja.
Kalau dah tahu demam, kenapa dia tak beri MC pada saya?
Kenapa nak kena tunggu saya minta dulu?? Confuse..

Takpe lah, saya cuti sendiri saja.
Cuti tahun saya ada lagi 26 hari..
Sekarang pun dah tengah tahun kan..
Student pun tengah exam jadi, tak banyak hal sangat..

Sebenarnya, saya bukan lah nak mengadu banyak-banyak fasal sakit-sakit ni..
Alaaa.. sakit kan. biasalah.. datang dan pergi kan..

Apa yang saya nak bagitau di sini ialah
nama saya bukan Noraini Ammirah macam yang tertera di plastik ubat itu ye..
Nama saya telah disilap tuliskan oleh pembantu farmasi di situ..
Kalau nama saya Noraini Ammirah, siapa pula nama ayah saya?
Ammirah kah?? Hadooiii..

~maafkan saya sebab saya tak sempat nak melawat blog u ols tau.. Nanti bila keadaan sudah kembali seperti biasa, saya akan jalan-jalan ke blog u ols.. Jangan lupa sediakan air minuman ke, makanan ringan ke.. nasik pun ok juga.. heheh

Tata

11 comments:

honeylanz said...

pttla alam Ain senyap..take a rest kay.. mmg sakit if internet pun sakittt..byk nye cuti..26? has ada 8 hr je lagi..huhuhu..

Sidratul Muntaha said...

betul2
tgh musim..
petua nk elak demam ni
ayu dh bese buat
minum air limau pns takde gule 2kali sehari.
hehehhehe
mudahan akn sihat kembali.

Mrs LVoe said...

cuti ade lagi 26hari.. aduhhhhh sakit jiwa dengar.. sha tgal 5ari je.. yelah, cuti kita sket. sob sob sob

speedy recovery ain

~Eila @ Along~ said...

ain,
makan ubat tu..mmg cuaca skang ni buat ramai org sakit..elakkan ais..insya allah akan sihat semula..take care!!

nurulzia said...

mkn ubat and minuma air masak byk2 tau..take care dear..

zh-ena said...

patut la senyap jea rupanyer tak sihat..

harap cpt la sihat tau..ceria2 selalu

cik imah said...

Noraini Ammirahh,
hahahah! :PP

norainiammran said...

has.. cuti carried forward dari tahun lepas lepas.. itu yang banyak tu...

norainiammran said...

ayu.. air limau panas tak sedap.. air limau sejuk buh ais boleh tak?? hheheh.. saya hantu air batu..

norainiammran said...

sha.. nak cuti ain sikit? ambik lah.. ain boleh bagi percuma aje.. hehe.. alhamdulillah sudah sihat dah..

kak eila.. ain memang kali ini makan ubat tu secara teratur, sebabnya memang agak sakit.. bila dah tak sakit sangat mesti ain selamba buat-buat lupa pasal ubat tu.. ain dah cuba elakkan ais tapi tak berapa nak berjaya laaa, kak..

nurulzia.. air masak dah minum.. tapi campur ais.. oh..

imah.. aku Noraini Ammirah.. kau mesti Hafizahtul Naimah Ammirah.. Mak ai.pjg nye nama kau!!

norainiammran said...

ena.. ain sihat dah.. alhamdulillah.. sekarang bz siapkan manuskrip.. bzzzzz as a bee.. heheh