Pembaca Blog Ini...

Wednesday, July 29, 2009

Cabar...

Semalam saya nak beli set Flawless Skin Sendayu Tinggi tuuu..
Stok dah abis...
Yang trial set je..
So far, ok.. sangat sesuai dengan saya!


Namun, atas sebab yang tidak dapat dielakkan, tak de nye dibeli..
Bila balik rumah dah menyesal..
Asyik terpandang-pandang stok lama yang dah habis tu..

Hmm..
Tetiba, dapat satu idea.
Saya nak suruh suami saya belikan!

"Esok (hari ni laaa kan) abang boleh tak belikan kat Jerteh?"

"Nak beli kat mana? Abang bukan tahu kat mana? Barang2 orang pompuan ni"

"Alaaa... ok.. owang cabar abang!
Kalau abang berjaya beli esok (maknanya hari ni laaa),
owang janji akan basuh baju selama sebulan.. tanpa bantuan abang...."
Apesal laaaa saya cabar dia.. tak da motif sebenarnya.
Cakap acah-acah sahaja..
Selama ni, memang suami saya yang basuh baju masuk
mesin je pun kan bukan payah pun.

Dia jenis pantang nampak baju kotor penuh dalam bakul,

dan dan malam-malam tu jugak dia basuh, jemur sesiap....
Saya tolong juga kekadang.. tolong tengok! :-)


"Ok.. sebulan ye??"

"Ok.." ~masa ni saya tak yakin dia akan buat...

Tetiba, suami saya koyakkan iklan produk tersebut dari majalah Mingguan Wanita!
Terus lipat2 iklan tu, masuk dalam wallet dia...
Dia siap tanda lagi, yang mana produk yang saya maksudkan!
"Abang ni pantang dicabar tau, yang..."

Terkedu melihat kesungguhannya apabila dicabar!
Dalam hati ku, "Habis laaaa, kena aku kena basuh baju sebulan"


~berdebar-debar nak tunggu petang..
Saya masih berharap dia ikhlas beli untuk saya, bukan kerana dicabar!!
Basuh baju ke basuh pinggan ke saya sanggup....

AHAHAHAHA

5 comments:

honeylanz said...

ahhaaha.. sib baik ain x ckp basuh bj sebulan " hand wash"..hehehe x sabar nk tggu ptg gak ;)

~ain said...

has.. itu laa pasal.. kalau tidak naya je..!!
hubby baru call dia cakap, dia kat jerteh tengah cari kedai.. sungguh berlagak sekali nada suaranya!!

Mrs LVoe said...

confirm dia akn carikn.. sha pnh cabar hubby sha pegi pasar beli brg2 yg sha nak.. surprised! he did so well!!

zh-ena said...

wah bgs tu sekali sekala kena gak kena cabar kan

cha yok cha yok

~ain said...

sha.. mmg dia buat sha.. ain kena kotakan janji laaa

ena.. sekali sekala boleh laa.. selalu2 dia bosan terus tak nak buat dah. ahahhaha