Pembaca Blog Ini...

Thursday, August 6, 2009

Determination!



Aizat is one of the Malaysian Artist who come with high level of determination.
I still remember the time during his performance during AF5..

Bila dia buat tagline dia yang "Kasi gegaaaarrr!!"..
hahahhaha memang semua bergegar, kan?
Kesian tengok dia, dengan low level of stamina nye...
Dengan tercungap-cungap nye...
Huh.. berpoluh-poluh dia menari bagai kan..

But, now i'm very impress for his new appearance.
It's not easy to loose weight sampai nampak jauh beza dari dulu.
Again.. i'm very impress...!!

How he do it?
Of course with high determination.
Ya, mungkin ada yang kata dia datang dari golongan berada, kan?
Duit nak pergi buat rawatan slimming centre laa... upah personal trainer laaa... beli produk pelangsingan yang ribu riban laaaa...

But, please take note..
Kalau duit berkepok pun, tapi keazaman tak kuat, usaha tengah jalan...
jangan harap laaaa nak capai apa yang kita hajatkan..

Saya rasa Aizat ni, anak muda jenis yang sangat kuat keazaman...
Buat sesuatu tanpa pandang ke belakang lagi..
Kuat semangat, dan dia tahu apa yang dia nak dalam hidup dia, to be specific dalam karier nya di persada seni.
Dia tahu apa yang dia perlu buat untuk capai apa yag dia inginkan!!

Contoh yang baik..

Saya bukanlah nak mengagung-agungkan artis.
Sekadar mengambil Aizat in sebagai contoh untuk membuktikan bahawa,
walaupun apa keadaan kita, untuk berubah.... kita tetap perlu bergantung pada diri kita sendiri..

Keazaman itu adalah sesuatu yang orang lain tak boleh bantu..
Keazaman itu adalah atas diri kita kan?

Kalau kita nak, kita yang kena dapatkan....

Oh.. nak buat buku motivasi pula ke ni?
hehehhe

6 comments:

~Eila @ Along~ said...

yup betul..kak eila pun salute die..walaupun mampu..tp lebih "mampu" berdiri atas kaki sendiri...kena ikut semangat die tu..amik aura sikit....

~ain said...

kak eila.. ye.. kagum dengan orang yang kuat semangat dan tinggi keazaman macam ni..

zh-ena said...

mmg berbeza la aizat dulu ngan skang nie..betul tu aper2 yg kita lakukan mesti ader keazaman..klu setakat ckp jea tapi tak buat..mmg tak jln gak

~ain said...

ena.. ain pun selalu cakap je tapi tak buat. ain kata nak diet, tapi ain tengah makan makanan tinggi kalori ni.. aduii laaaa...

Zura said...

ambik yg baik je ain...xsume artis bwk bende negatif kan...think +ve

~ain said...

zura.. betul tuuu...