Pembaca Blog Ini...

Monday, August 17, 2009

Resign!!

Saya dah resign..

Saya sudah mengambil keputusan muktamad!

Memang hari ini adalah hari terakhir saya sebagai seorang surirumah.

Esok dah bekerja semula..

Adoi... hari ni ikut suami pergi kerja sebab sangat bosan duduk di rumah.
Rasa macam nak gile je duduk rumah tak ada apa kerja.
Asyik berkebun saja, sampai kaki lenguh2, tangan melecet2 pegang cangkul.
Maklumlaaaa 'orang bandar'. Mana biasa kerja-kerja gini.
Berkebun kat Facebook tu lain laaaa, kan!

Rasa macam nak pecah kepala saja.
Dalam perjalanan ikut suami, kepala pening gilooo..

Itu adalah akibat tak tengok matahari pagi sejak 5 hari yang lalu.
Jadi, badan kurang khasiat dan kekurangan vitamin yang ada dalam matahari pagi.

Harapan saya, sekembalinya saya ke pejabat nanti... virus H1N1 ini akan reda.
Walaupun, ada yang mengatakan mendalah ini akan berlanjutan hingga 6 bulan ke satu tahu lagi..

Ayooooo.. so scary laaa!

Tapi ada berita gumbira..
Berat badan sudah kurang 3 kg.
Dari 73 menjadi 70.. opss... dah terbagi tau laaaa..
Kah kah kah.. Typical lady kan, kalau orang tanya berapa berat, berapa umur..
Tak nak bagitau laaaa ...haaaaa... rahsia.. konon.. gelik i...

Saya seorang yang telus mengakui yang saya masih berat macam badak.
Bila laaa nak kurang lagi 37kg ni?
Bukan kurang jadi 37kg tau..
Target nak berat turun sampai jadi 30kg.. Hahahha..
Itu namanya bukan kurus langsing tu..
Itu namanya kurus nak mati tu.. hahahahhaha

Tapi, i peduli ape?
Kalau i macam penguin menari pun, i bukan susahkan orang lain.
I tak minta makan kat u pun..
Kalau i masih Animal Funniest Video sebagai Fat Penguin Dance pun, kalau i menang..
u ingat i nak kongsi hadiah ngan u ke? Malam sikit ye..
U tu kena sedar diri sikit, u tu 'ambil ilmu' dengan i..
u nak i tak halalkan ke ilmu yang i bagi kat u?
Haaaa.....

Eh.. ape ni ter emo pulak?


Saya duduk cc ni.
Saya malas nak menepek kat office suami saya sebab ramai lelaki.
Saya ni kan pemalu. Jadi, saya pi merendek kat cc sebab laptop lupa nak bawa..

Tapi, cc ni panas gile!!! Mendidih darah aku.
Tu yang makin lama, macam nak gile je asyik emo!!

Dah laaa..
Tata..

~nanti saya pi lawat u ols semua ye..
biar sejuk sikit hati ku ini

11 comments:

Sidratul Muntaha said...

sabo jerlah aku dgn ko,ain oii!!!
ingtkn resign apenyer!!
wei..dh abis kuarantin ker kolej ko dari h1n1?

CT NORAMIZA said...

saya rasa saya tertinggal ketapilah, dah sihat ye? take care ok :)

~Eila @ Along~ said...

haihhh?/ turun 3 kg...wahhhh tahniah ain...br seminggu pakai kan...result cepat tuuu...bestnya...happy kak eila ni..lalalala

honeylanz said...

dah sejuk blom?? meh dtg opis has... sape ntah set aicond suhu 16!! igt has ni ayam dlm fridge gamak nye...heheheh sejuk beku hambe hr ni...

honeylanz said...

tambah skit lg... ms kt langkawi has ni if dlm air rs mcm badak air..bila bsidai kt beach rs mcm dugung gitu..hahahah...badak ke dugung ke.... apa yg penting kita happy ;)

zh-ena said...

la ingatkan resign nak berhenti keja..rupa2nya resiagn jd suri rumah hehhehheheh

~ain said...

ayu.. hahahah.. tak de ke gilo den nak resign! den sayang kerja den tau!

miza.. hehehe.. tak pe tertinggal ketapi, tunggu je trip satu lagi.. terima kasih..

~ain said...

kak eila.. timbang tu rosak kot.. ain tak percaya laaa.. heheh.. tetiba rasa mcm nak slim tu no. 2 yang pertama ialah nak bertambah sihat...

has.. dah sejuk dah.. nasib baik .. tak pe has.. betul tu, yang penting kita happy..

ena.. takkan laaa nak berenti kerja kot.. sape nak support aktiviti shopping sewenang-wenangnya.. hahahha

Mrs LVoe said...

ceapt yea lose weight ain.. truskn usaha shingga bjaya ;-)

Zura said...

tue mesti tgh emosi kat c anon tue...erm..klau ain dok umah sure ain bleh turunkan lg berat ain ngan berkebun...bagus x cadangan tue...???

~ain said...

sha.. itu laa.. tapi kadang2 melantak juga sebab tak tahan.. ain jadikan has dan sha sebagai pembakar semangat!

zura.. hahha.. anon gile tu.. malas nak layan.. bagus cadangan zura tu. mmg peluh byk keluar masa berkebun. badan pun rasa sihat. minda jadi tenang dan positif..